Fotoğraf çekmek için köpekbalığına yaklaşan kadın iki elini kaybetti

Turks ve Caicos adalarında yüzerken 2 metrelik bir köpekbalığıyla fotoğraf çekinmeye çalışan Kanadalı turist, köpekbalığının saldırısı sonucu iki elini kaybetti.

55 yaşındaki kadın, 7 Şubat’ta takımadaların ana adası Providenciales açıklarında şnorkelle yüzerken “sığ sularda fotoğraf çekmek amacıyla hayvanla etkileşime girmeye çalıştı”. Bu bilgi, Turks ve Caicos Çevre ve Kıyı Kaynakları Departmanı’nın yaptığı açıklamada yer aldı.

Yetkililerin Daily Telegraph’a verdiği bilgiye göre, kadın kıyıdan birkaç metre açıktayken köpekbalığı kollarını ısırdı.

Turistin dehşete düşen kocası, köpekbalığını korkutup uzaklaştırmak için suya atladı.

Herald’ın haberine göre, kimliği açıklanmayan kadının bir kolu bilekten, diğer kolu ise ön kolun yarısından kesilmek zorunda kaldı. Kadın, ileri tedavi için Kanada’ya hava ambulansıyla götürüldü.

Yetkililer saldırgan köpekbalığının türünü kesin olarak belirleyemedi ancak boğa köpekbalığı olduğunu düşünüyor.

Aynı gün Bahamalar’da iki Amerikalı turist de köpekbalığı saldırısına uğradı.

Turks ve Caicos’taki plaj olayın ardından kapatıldı ancak 9 Şubat’ta yeniden açıldı.

Köpekbalığı saldırılarını takip eden Florida Üniversitesi Uluslararası Köpekbalığı Saldırıları Kayıt Sistemi’ne göre, geçen yıl dünya genelinde toplam 88 köpekbalığı saldırısı yaşandı. Bu saldırıların 24’üne insanların köpekbalıklarını tahrik etmesi neden oldu.

Related Posts

Kabus dibimize kadar geldi: İstanbul ve İzmir’de de arttılar

Kene ısırması nedeniyle ölüm sayısı gün geçtikçe artarken İstanbul ve İzmir’de de görülmeye başlandı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Erkan Sevinç, “Her yerde bir iklim değişikliği var. O nedenle keneler her tarafta yaşamaya başladı. İzmir’de, İstanbul’da olmaması gereken kene var. Hatta İstanbul’da bu sene 7 bin tane kene vakası ihbar edilmiş. ‘Beni kene soktu’ deyip hastaneye müracaat eden insan sayısı oldukça fazla” dedi.

Manavgat Belediyesi operasyonunda yeni gelişme

Manavgat Belediyesi’ne yönelik operasyonlarda verilen ifadeler doğrultusunda iki kişi daha gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan-DEM Parti görüşmesi öncesi çok çarpıcı kulis

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile DEM Parti’nin İmralı heyeti arasındaki görüşme öncesinde, PKK’nın silah bırakma sürecine dair yeni detaylar gün yüzüne çıktı.

Teksas’ta can kaybı 51’e yükseldi: Yetkililere tepkiler büyüyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinin merkezini etkisi altına alan “felaket” boyutundaki yağışlar, eyaleti derin bir yasa boğdu. 6 Temmuz 2025 Cumartesi günü itibarıyla sel sularında hayatını kaybedenlerin sayısı 51’e yükselirken, bu …

MHP’li isimden dikkat çeken Bahçeli mesajı

MHP’li Yönter, Devlet Bahçeli’nin MHP Genel Başkanlığının 28. yılını kutladı.

Kosova meclisinde bomba alarmı: Milletvekilleri kaçtı

Kosova Meclisi, bomba ihbarı nedeniyle sabah saatlerinde tahliye edildi. İngilizce konuşan bir kişi 10 dakika içinde patlama olacağını bildirdi. Oturum akşama ertelenirken, polis binada arama başlattı.