Fotoğraf çekmek için köpekbalığına yaklaşan kadın iki elini kaybetti

Turks ve Caicos adalarında yüzerken 2 metrelik bir köpekbalığıyla fotoğraf çekinmeye çalışan Kanadalı turist, köpekbalığının saldırısı sonucu iki elini kaybetti.

55 yaşındaki kadın, 7 Şubat’ta takımadaların ana adası Providenciales açıklarında şnorkelle yüzerken “sığ sularda fotoğraf çekmek amacıyla hayvanla etkileşime girmeye çalıştı”. Bu bilgi, Turks ve Caicos Çevre ve Kıyı Kaynakları Departmanı’nın yaptığı açıklamada yer aldı.

Yetkililerin Daily Telegraph’a verdiği bilgiye göre, kadın kıyıdan birkaç metre açıktayken köpekbalığı kollarını ısırdı.

Turistin dehşete düşen kocası, köpekbalığını korkutup uzaklaştırmak için suya atladı.

Herald’ın haberine göre, kimliği açıklanmayan kadının bir kolu bilekten, diğer kolu ise ön kolun yarısından kesilmek zorunda kaldı. Kadın, ileri tedavi için Kanada’ya hava ambulansıyla götürüldü.

Yetkililer saldırgan köpekbalığının türünü kesin olarak belirleyemedi ancak boğa köpekbalığı olduğunu düşünüyor.

Aynı gün Bahamalar’da iki Amerikalı turist de köpekbalığı saldırısına uğradı.

Turks ve Caicos’taki plaj olayın ardından kapatıldı ancak 9 Şubat’ta yeniden açıldı.

Köpekbalığı saldırılarını takip eden Florida Üniversitesi Uluslararası Köpekbalığı Saldırıları Kayıt Sistemi’ne göre, geçen yıl dünya genelinde toplam 88 köpekbalığı saldırısı yaşandı. Bu saldırıların 24’üne insanların köpekbalıklarını tahrik etmesi neden oldu.

Related Posts

İstanbul’da sahte parfüm operasyonu: 110 milyon liralık ürün ele geçirildi

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, piyasaya sürülmek üzere depolanan 110 milyon lira değerinde sahte parfüm ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

Manisa’da bıçaklı kavga; 1 kişi ağır yaralandı

Manisa’nın Kula ilçesinde M.T., çıkan tartışmada K.K.’yi bıçaklayarak ağır yaraladı.

Kocaeli’ndeki yangında 3 ev yandı; 2 itfaiye eri yaralandı

Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki 2 katlı evde çıkan yangın, bitişikteki 2 eve daha sıçradı. Müdahale sırasında 2 itfaiye eri yaralanırken, 3 ev kullanılamaz hale geldi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 568 kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, siber suçlarla mücadele kapsamında 568 şüpheli yakalandığını duyurdu.

UNRWA: İsrail Gazze’de ‘kasıtlı aç bırakma’ politikası izliyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), X hesabından yapılan yazılı açıklamada İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere yönelik “kasıtlı aç bırakma” politikası izlediğini belirtti.

İsrail’in Gazze’de bir okula düzenlediği saldırıda çoğu çocuk 17 kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin orta kesimlerindeki El-Bureyc Mülteci Kampında bir okula düzenlediği saldırıda 17 kişi hayatını kaybetti.