‘Tanımlanamayan cisim’ paniği sonrası Gaziantep Havalimanı’nda uçuşlar yeniden başladı

Gaziantep Havalimanı’nda dün gece saat 22.00 sıralarında pilotlar yaklaşık 10 bin feet irtifada ışıklı ve tanımlanamayan bir cisim görünce, durumu kontrol kulesine iletti.

ALARM DURUMUNA GEÇİLDİ

Güvenlik amacıyla havalimanı, uçak kalkış ve inişlerine tedbiren kapatıldı. Heyecana neden olan gelişme sonrası havalimanında alarm durumuna geçilirken, bölgede araştırma başlatıldı.

Radarlardan yapılan taramalarda olumsuzluğa rastlanmazken, pilotların gördüğü cismin izinsiz uçurulan bir dron olabileceği kanaatine varıldı.

UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI

Güvenlik birimlerinin de yaptığı araştırmada olumsuzluğa rastlanmaması üzerine 1 saatlik aranın ardından saat 23.00 itibarıyla Gaziantep Havalimanı’nda uçak kalkış ve inişlerine yeniden izin verildi. 

Related Posts

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden LGS Tercih Dönemine Destek

Gaziosmanpaşa Belediyesi, liselere geçiş sistemi tercih döneminde öğrencilere rehberlik etmek amacıyla 10 bilgi evinde uzman eğitmenlerle danışmanlık hizmeti sunuyor. Öğrenciler, ilgi alanları ve puanlarına göre doğru tercihler yapmaları için destek alıyorlar.

Oltu’da Sel Felaketi: Bir Araç Suyun İçinde Sürüklendi

Erzurum’un Oltu ilçesinde yaşanan sağanak yağış, sel felaketine neden oldu. Bir otomobil sel sularına kapıldı, sürücü ve eşi son anda kurtarıldı. Eşinin halat yardımıyla kurtarılması dikkat çekti.

Elazığ’da Konteyner Kent Tahliyesi 1 Ağustos 2025’te Tamamlanacak

Elazığ Valiliği, konteyner kentlerde kalan son 36 hak sahibinin tahliye tarihini 1 Ağustos 2025 olarak belirledi.

Muhtarlar ve İşçilerden Kanun Teklifine Destek

Milas’tan gelen muhtarlar ve enerji işçileri, kanun teklifinin ilk 11 maddesinin kabulünü sevinçle karşıladı.

Kaymakam Karaaslan, Tam Puanlı Öğrencileri Ağırladı

Merzifon Kaymakamı, LGS’de tam puan alan öğrencileri tebrik ederek başarılarını kutladı.

Hayalet Ağa Takılan Yengeçler Kurtarıldı

Alanya’da bir tekne ekibi, hayalet ağa takılan üç yengeci kurtardı ve denize bıraktı.