Yılmaz Tunç’tan Kartalkaya açıklaması: Ucu nereye dokunursa dokunsun takipçisiyiz

Adalet Bakanı Tunç: Bolu’daki Yangınla İlgili Adli Soruşturma Başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Çorum 8. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde çıkan yangınla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yangının büyük bir acı olduğunu belirten Tunç, “Rabb’im benzer acıları bir daha bizlere ve milletimize yaşatmasın. Yangın kurtarma çalışmalarının yanı sıra adli soruşturmalar da başlatıldı. Soruşturma, yangının sebebini, yangının neden olduğu kişileri ve kusurluları tespit etmeyi amaçlamaktadır” şeklinde konuştu.

‘Ön Rapor İçin Çalışmalar Hızla Devam Ediyor’

Tunç, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden bilim insanlarından oluşan bir bilirkişi heyetinin bölgede incelemelerde bulunduğunu ve ön rapor için çalışmaların hızla devam ettiğini aktardı.

Yangınla ilgili yeni delillerin ve belgelerin ortaya çıkmasıyla soruşturmanın genişletilip derinleştirildiğini söyleyen Tunç, İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Bilimleri Enstitüsü’nden profesörlerin olayı detaylı şekilde inceleyerek gerçeği ortaya çıkaracaklarını belirtti.

‘Hiç Kimse Şüphe Duymasın’

“Soruşturmanın genişletilmesi ve derinleştirilmesinden rahatsız olanlar oldu” diyen Tunç, “Bu detaylı araştırmadan rahatsız olanlar, maalesef sahte metinlerle kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar. Ancak hiç kimse, soruşturmanın adil ve objektif bir şekilde yürütülmeyeceğinden şüphe duymasın. Yangının sorumluları adalet önünde hesap verecek” ifadelerini kullandı.

’36 Çocuk Hayatını Kaybetti’

Son olarak, yangında 36 çocuğun hayatını kaybettiğini vurgulayan Tunç, tüm sorumluların bağımsız Türk yargısı önünde hesap vereceklerini ve hükümetin bu konudaki kararlılığını sürdüreceğini belirtti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Trump o iddiaları yalanladı: Tamamen yok ettik

ABD Başkanı Donald Trump, ABD basınında çeşitli yayın organlarında yer alan, ABD’nin İran’a yaptığı saldırı sonrası İran’ın nükleer programının durumuna ilişkin iddiaları yalanladı. Basında yer alan ve ABD’nin kendi istihbaratı tarafından hazırlanmış …

Sakız Adası’nda kundaklama şüphesi: Soruşturma ekibi görevlendirildi

Yunanistan’ın Sakız Adası’nda devam eden orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor. Yunan basını, adaya kundaklama şüphesi nedeniyle soruşturma ekibi gönderildiğini bildirdi.

İran: ABD üssüne saldırı, Katar hükümetine karşı bir eylem olarak değerlendirilmemeli

İran: ABD üssüne saldırı, Katar hükümetine karşı bir eylem olarak değerlendirilmemeli

Özgür Özel’den grup toplantısında Turizm Bakanı Ersoy’a ‘Yunanistan’ göndermesi: ‘Orada bakanların nasıl istifa ettiğini öğren’

CHP Genel Başkanı Özgür, Muharrem İnce’nin ‘baba ocağı’na dönüşünün ilan edildiği parti grup toplantısında konuşuyor. Lüks yatıyla Yunan adalarına gittiği ortaya çıkan Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a seslenen Özel, “Orman yangınından sonra ya da tren kazasının ardından orada bakanların nasıl istifa ettiğini öğren” dedi.

Trump ve Erdoğan yüz yüze görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, NATO zirvesi sırasında Lahey’de buluşacak. İki liderin görüşmesinde F-35 alımına yönelik yasak, S-400 gerilimi ve Suriye’deki askeri dengeler öne çıkacak.

İsrail İran’ın, Hayfa kentine balistik füze atıldığını iddia etti

Orta Doğu’daki savaşta 12 gün sonra ateşkes ilan edilirken İsrail, İran’dan Hayfa kentine balistik füze atıldığını iddia etti.