Türkiye’nin nükleer denizaltı hedefi resmen doğrulandı

Türkiye’nin Deniz Kuvvetleri Stratejik Hedefleri

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Warships International Fleet Review dergisine özel röportajında Türkiye’nin milli denizaltı projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Tatlıoğlu, Türkiye’nin milli denizaltı projeleri kapsamında birden fazla platform üretmeyi ve bu alanda ihracat yapmayı hedeflediğini ve aynı zamanda nükleer güçle çalışan denizaltı projesinin de planlandığını duyurdu.

MİLDEN Projesi ve Nükleer Denizaltı Hedefi

Tatlıoğlu, Milli Denizaltı (MİLDEN) projesine ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin tamamen yerli tasarıma sahip ve dışa bağımlı olmayan bir denizaltı inşa etme hedefinin uzun yıllardır devam ettiğini belirtti. Oramiral, projenin stratejik bağımsızlık ve ihracat potansiyeli taşıdığını vurgulayarak, Milli Denizaltı’nın inşa sürecinin Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda başladığını açıkladı.

Reis sınıfı denizaltılarla elde edilen teknolojik yeteneklerin ardından Gölcük Tersanesi’nde denizaltı inşa kabiliyetinin devam ettirileceğini belirten Tatlıoğlu, nükleer güçle çalışan denizaltıların inşası konusunda önemli bir adım atacaklarını dile getirdi. Ayrıca, MİLDEN kapsamında üretilecek platformların müttefik ve dost ülkelere ihraç edileceğinin de altını çizdi.

Deniz Kuvvetleri Modernizasyonu ve Stratejik Hedefler

Tatlıoğlu’nun stratejik hedeflerine göre, Türkiye’nin donanma modernizasyonu sadece bölgesel güvenliği artırmakla kalmayacak, aynı zamanda küresel düzeyde etkisini genişleterek stratejik bir varlık oluşturacak. Bu dönüşüm; Milli Uçak Gemisi, MİLDEN denizaltıları, TF-2000 muhripleri, İ sınıfı fırkateynler, Hisar sınıfı karakol gemileri ve insansız hava aracı (İHA) filoları projeleriyle gerçekleşecek.

Türkiye’nin hedefleri arasında dünyanın ilk beş deniz hava kuvvetinden biri olmak, donanmanın operasyonel menzilini genişletmek, Akdeniz’den Pasifik Okyanusu’na kadar stratejik varlığını göstermek, Mavi Vatan doktrinini güçlendirmek ve denizlerdeki egemenlik haklarını güvence altına almak yer alıyor.

Related Posts

Galaksimiz boşlukta yüzüyor olabilir mi?

Bilim insanları, Samanyolu Galaksisi’nin dev bir “kozmik boşluk” içinde yer aldığını öne süren dikkat çekici bir teori üzerinde çalışıyor. Bu teori doğruysa, evrenin genişleme hızıyla ilgili yıllardır çözülemeyen gizemli bir çelişki olan “Hubble gerilimi” sonunda açıklanabilir.

Kuzey Tunçelli üst üste 3’üncü kez Avrupa gençler şampiyonu

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası erkekler 1500 metre serbest kategorisinde altın madalya kazandı.

İnsansız deniz Aracı PİRANA’dan gövde gösterisi

TCG ANADOLU’dan kalkan İnsansız Hava Aracı (İHA) Bayraktar TB-3 ile entegre şekilde kumanda edilen MKE PİRANA Kamikaze İnsansız Deniz Aracı (İDA), hedefi tam isabetle vurdu. Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. tarafından geliştirilen ve Deniz Kuvvetleri …

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıt masraflarınız yarı yarıya düşecek

Akaryakıt fiyatları cep yakarken masrafları yarı yarıya düşürmenin yolları belli oldu. Uzmanların verdiği tavsiyelere uyanlar ayda en az 500 TL kar elde edecek.

David Jurasek kimdir?

Benfica’da forma giyen David Jurasek’in adı Beşiktaş ile anılıyor. Transfer görüşmelerinin yapıldığı gündeme gelmesiyle birlikte David Jurasek kimdir, kaç yaşında, hangi takımda ve mevkide oynuyor? sorularının yanıtı merak edildi. İşte David Jurasek’in kariyeri…

5 Ağustos’tan itibaren Google Chrome bazı telefonlarda çalışmayacak

Google, milyonlarca eski Android cihaz kullanıcısını ilgilendiren önemli bir karar aldı. Daha önce bazı iPhone modelleri için sona erdirilen Chrome desteği, bu kez belirli Android telefon ve tabletler için de geçersiz hale geliyor.