Tepkiler Büyüyünce O Vergi Son Anda Paketten Çıkartıldı!

Uzun süredir kamuoyunu meşgul eden vergi düzenlemesine ilişkin son açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi.

Ekonomi ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, borsaya yönelik vergi çalışma taslağının gelen geri bildirimler sonrasında TBMM’ye sunulacak vergi paketinden çıkarıldığını duyurdu. Şimşek’in bir diğer tweetinde ise enflasyonu düşürmek, cari açığı azaltmak, bütçe disiplini tesis etmek ve yapısal sorunları çözmek konusunda kararlılık mesajı dikkat çekti

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda vergi adaletini sağlayacak düzenlemenin yakında Meclis’e sunulacağını belirterek, borsa işlemleri için getirilmesi planlanan işlem vergisinin ise yeniden değerlendirilmek üzere ertelendiğini belirtti.

Şimşek’in açıklamaları şu şekilde:

“Vergide etkinliği ve adaleti artırmaya, kayıt dışılığı azaltmaya yönelik vergisel düzenlemeleri içeren paket yakın zamanda TBMM’ye sunulacak. İlgili tüm taraflardan gelen geribildirimler doğrultusunda borsaya yönelik taslak vergi çalışmasını yeniden değerlendirmek üzere bir süreliğine erteliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx