Samsung Galaxy Tab S10 Serisi Snapdragon Yerine Dimensity 9300+ ile Gelebilir

Samsung’un yeni tablet serisi Galaxy Tab S10 hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Ekim ayında tanıtılması beklenen seri geleneksel Snapdragon işlemciler yerine Dimensity 9300+ işlemciyle güçlendirilecek. Üstelik bu durum seride yer alması beklenen iki model için de geçerli olacak. Çünkü gelen bilgilere göre küçük boyutlu Tab S10 modeli bu yıl karşımıza çıkmayacak.

Daha önce Samsung Galaxy Tab S10+ (SM-X828U) modelini 9300+ işlemciyle Geekbench’te görmüştük. Şimdi ise Galaxy Tab S10 Ultra (SM-X926B) modeli de aynı testten geçti. Anakart satırında “gts10u” ibaresini görmek mümkün. İşlemci kümesi ise dört adet Cortex-X4 çekirdeği (biri 3.4 GHz, üçü 2.85 GHz hızında) ve dört adet de 2.0 GHz hızında çalışan Cortex-A720 çekirdeği ile 8 çekirdekli bir yapıya sahip. GPU tarafında ise Immortalis-G720 bulunuyor.

Dimensity 9300+, Wi-Fi 7 ve Bluetooth 5.4 bağlantı teknolojilerini de destekliyor. Tabletlere opsiyonel olarak 5G bağlantısı da eklenecek çünkü çipin 5G modemi hem 6 GHz altı hem de mmWave frekanslarını destekliyor.

Geekbench raporunda dikkat çeken bir diğer detay ise RAM tarafında. Tıpkı Tab S9 serisinde olduğu gibi 12 GB RAM’e sahip olan Galaxy Tab S10 Ultra’nın 16 GB RAM’li bir versiyonunun da olması bekleniyor. Ancak bu versiyonun yalnızca bazı bölgelerde ve belirli depolama seçenekleriyle (örneğin, Tab S9 Ultra’nın 16 GB/1 TB’lık bir seçeneği vardı) sunulması muhtemel. Dimensity 9300+, Galaxy cihazlar için kullanılan Snapdragon 8 Gen 3’ten daha yüksek performans sunması bekleniyor. MediaTek işlemcinin Qualcomm’unkinden daha uygun fiyatlı olması da Samsung için önemli bir avantaj.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir