Rusya’dan flaş Trump açıklaması: Putin ile görüşmesi gerekiyor

Putin’in Trump ile Görüşme Planı Yok

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Sözcüsü Dmitry Peskov, Trump’ın Suudi Arabistan ziyareti sırasında Putin’le bir görüşme planının olmadığını belirtti. İki lider arasındaki diplomatik temasların mevcut kanallar üzerinden devam ettiğini söyleyen Kremlin yetkilisi, liderler zirvesi için henüz somut bir tarih olmadığını vurguladı.

Putin’in Hindistan Başbakanı Narendra Modi’den gelen daveti kabul ettiğini belirten Peskov, Hindistan ve Pakistan arasındaki gerginliği endişeyle takip ettiklerini ifade etti. Kremlin Sözcüsü, Rusya’nın hem Yeni Delhi hem de İslamabad ile ilişkilerine büyük önem verdiğini vurguladı.

Rusya’nın yeni hükümetin yemin etmekte olduğu Almanya da dahil olmak üzere tüm ülkelerle karşılıklı faydalı ilişkiler sürdürmeye hazır olduğunu belirten Peskov, “Başkan Putin, tüm ülkelerle karşılıklı faydalı ve karşılıklı saygıya dayalı ilişkiler kurmaya açık olduğumuzu sürekli tekrar ediyor. Biz ayrıca, diğer ülkelerin desteklemeye hazır olduğu ölçüde ilişkileri geniş ve derin bir şekilde geliştirmeye de hazırız” şeklinde konuştu.

Almanya’nın AfD Kararı

Peskov, Almanya’nın Almanya için Alternatif (AfD) partisini “aşırı sağcı” bir oluşum olarak sınıflandırma kararının, Avrupa’daki ana akım olmayan güçlere karşı kısıtlayıcı bir önlem olduğunu belirtti. Kremlin Sözcüsü, “Avrupa’daki siyasi manzara, dünya görüşü dominant ana akıma uymayan siyasi güçlere ve bireylere karşı çeşitli kısıtlayıcı önlemlerle dolmuş durumda” şeklinde ifade etti. Peskov, konunun Almanya’nın iç meselesi olduğunu ve Rusya’nın bu konuda müdahalede bulunma niyeti olmadığını da ekledi.

İngiltere’ye Eleştiri

Ukrayna yönetiminin Rusya’nın önerdiği geçici ateşkes anlaşmasına verdiği yanıta değinen Peskov, “Rusya’nın teklifine doğrudan bir yanıt verme isteksizliği, bugünün Kiev otoritelerinin ideolojik temelinin neo-Nazizm olduğunu açıkça gösteriyor. Görünüşe göre, Hitler’in Almanya’sına, kahverengi vebaya ve Nazizme karşı kazanılan zafer onlar için bir bayram değil” diye konuştu.

İngiltere makamlarının Ukraynalı yetkilileri II. Dünya Savaşı’ndaki zaferin 80. yıl dönümü kutlamalarına davet etme kararını eleştiren Peskov, “Zafer Bayramı kutlamalarına neo-Nazilerle özdeşleşen ve onları evlerinde yüceltenleri davet etmek, sadece II. Dünya Savaşı’nda hayatını feda eden Britanya vatandaşlarına ve gazilerine saygısızlık değil, aynı zamanda bir küfürdür” şeklinde konuştu.

Ukrayna’da Çatışmalar Bitecek mi?

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya’nın Mayıs ayındaki ateşkes sırasında Ukrayna’dan net adımlar beklediğini belirtti. Peskov, “‘Rusya’nın Paskalya ateşkes önerisinin ve 8 Mayıs’tan itibaren 3 günlük bir ateşkes ilan etme girişiminin amacı, Kiev’in Rusya ve Ukrayna arasında uzun vadeli barışa doğru yollar bulmaya hazır olup olmadığını test etmektir. Elbette biz, belirsiz değil, net açıklamalar bekliyoruz. Ve en önemlisi tatil dönemi boyunca çatışmanın hafifletilmesine yönelik eylemler bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Related Posts

Kabus dibimize kadar geldi: İstanbul ve İzmir’de de arttılar

Kene ısırması nedeniyle ölüm sayısı gün geçtikçe artarken İstanbul ve İzmir’de de görülmeye başlandı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Erkan Sevinç, “Her yerde bir iklim değişikliği var. O nedenle keneler her tarafta yaşamaya başladı. İzmir’de, İstanbul’da olmaması gereken kene var. Hatta İstanbul’da bu sene 7 bin tane kene vakası ihbar edilmiş. ‘Beni kene soktu’ deyip hastaneye müracaat eden insan sayısı oldukça fazla” dedi.

Manavgat Belediyesi operasyonunda yeni gelişme

Manavgat Belediyesi’ne yönelik operasyonlarda verilen ifadeler doğrultusunda iki kişi daha gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan-DEM Parti görüşmesi öncesi çok çarpıcı kulis

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile DEM Parti’nin İmralı heyeti arasındaki görüşme öncesinde, PKK’nın silah bırakma sürecine dair yeni detaylar gün yüzüne çıktı.

Teksas’ta can kaybı 51’e yükseldi: Yetkililere tepkiler büyüyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinin merkezini etkisi altına alan “felaket” boyutundaki yağışlar, eyaleti derin bir yasa boğdu. 6 Temmuz 2025 Cumartesi günü itibarıyla sel sularında hayatını kaybedenlerin sayısı 51’e yükselirken, bu …

MHP’li isimden dikkat çeken Bahçeli mesajı

MHP’li Yönter, Devlet Bahçeli’nin MHP Genel Başkanlığının 28. yılını kutladı.

Kosova meclisinde bomba alarmı: Milletvekilleri kaçtı

Kosova Meclisi, bomba ihbarı nedeniyle sabah saatlerinde tahliye edildi. İngilizce konuşan bir kişi 10 dakika içinde patlama olacağını bildirdi. Oturum akşama ertelenirken, polis binada arama başlattı.