Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yanıtladı: İyi bir hayat nasıl olur?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu: İyi Bir Hayat Nasıl Olur?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında “İyi bir hayat nasıl olur?” sorusuna cevap verdi. Müftüoğlu, “Dr. Waldinger’e göre bu soruya doğruya yakın yanıtlar bulmanın en kısa yolu, insanlara onları neyin mutlu edeceğini sormak olabilir” dedi.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Hürriyet gazetesinde bugün yayımlanan yazısında, Dr. Waldinger’ın görüşlerine yer vererek, “İyi bir hayat nasıl olur?” sorusuna odaklandı.

Dr. Waldinger’ın Harvard üzerine çalışmalarına vurgu yapan Müftüoğlu, “İnsanları fiziksel ve ruhsal sağlık, mutluluk ve huzur açısından en çok etkileyen faktör birçoğumuzun düşündüğünün aksine ne kariyer başarısıdır ne sağlıklı beslenmedir ne egzersizdir ne de kaliteli uykudur. Tabii ki bunlar da önemli ve vazgeçilmezdir. Ancak bir şey var ki o her yaşta, her meslekte, her cinste, her gelir grubunda, herkes için sürekli olarak değişmez bir şekilde bir numaradaki yerini inatla korumaktadır: iyi ilişkiler!

Sıcak İlişkilerin Önemi

Dr. Waldinger’ın perspektifine katılan Müftüoğlu, şunları söyledi:

Eğer sağlığınızı ve mutluluğunuzu en iyi şekilde güvence altına alabilecek tek bir seçim yapacaksanız, bilim bize öncelikli seçimimizin ‘sıcak ilişkiler geliştirmek’ olması gerektiğini söylüyor. Üstelik bu ilişkileri mümkün olduğu kadar da geliştirmeniz gerektiğini söylüyor. Diğer taraftan yine Dr. Waldinger’e göre bu sadece bir kez yapacağımız geçici bir seçim de olmamalıdır. O, tekrar tekrar her saniye, her dakika, her saat, her gün, her hafta, her ay ve her yıl bıkıp usanmadan üzerinde ısrarla duracağımız dikkat ve nezaketle yapacağımız vazgeçilmez bir seçimdir.


“Marmara Denizi’ni Kurtarmak İçin 1 Milyar Dolar Gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk Anlatıyor

Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Cansu Çamlıbel Röportajı | Prof. Ayşe Buğra: AİHM Sistemi de Avrupa Konseyi de bu Çaresiz Görüntüyle Zarar Gördü; TÜSİAD Korktu, Herkes Susuyor, Çok Acıklı…

TIKLAYIN – Bakan Ersoy’a Otel İzni Veren: Turizm Tesislerinin Denetimini Neşe Çıldık’ın Başında Olduğu Müdürlük Yapıyormuş

TIKLAYIN – Grand Kartal Otel’in Sahibi Halit Ergül, Diğer Oteli İçin Orman Katliamı Yapmış; Araziyi 13 Kat Büyütmüş

TIKLAYIN – Kadıköy Bit Pazarında Bıçaklı Dehşet: İtalyan Şefin 14 Yaşındaki Oğlu Ağır Yaralandı

TIKLAYIN – CHP’li Vekil Kulislerdeki İddiayı Doğruladı: Muharrem İnce “Baba Ocağı”na Dönüyor

Related Posts

Doktor çift, bebeklerinin hastalığını topuk kanı taramasıyla öğrendi

Diyarbakır’da Aile Hekimi Hatice Toprak Kaydal (30) ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmetcan Kaydal (30) çifti, 10 aylık oğulları Deniz’in metabolik bir hastalık olan fenilketonüri olduğunu henüz 5 günlükken alınan topuk kanı sayesinde öğrendi. Erken tanı sayesinde Deniz, diyet tedavisiyle yaşamını sürdürüyor.

Hem şekerli hem faydalı: Dondurmanın şaşırtıcı etkisi

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurma, serinletici tadıyla küçük büyük herkesin favori lezzetleri arasında yer alıyor. Ancak bu tatlı kaçamağın sağlık üzerindeki etkileri, yıllardır tartışma konusu. “Şekerli olduğu için zararlı” düşüncesi olsa da uzmanlar tersini söylüyor.

Çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmı boş kalmıştı: Çocuk sayısının fazla olduğu illerde sayımız yetersiz

TUS sonuçlarına göre çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmının boş kalmasına ilişkin konuşan Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Ulukaya Durakbaşa, “Büyük illerde yeterinden fazla sayıda çocuk cerrahı çalışmaktayken, göreceli çocuk sayısının fazla olduğu illerdeki sayımız son derece yetersizdir” ifadelerini kullandı.

Kalp Damar Hastalıkları O Yaştan Sonra Daha Riskli

Kalp damar hastalıkları 65 yaşından sonra daha riskli hale geliyor. Uzmanlar erken müdahalenin önemine vurgu yapıyor. 

Sağlık Bakanlığı: Boy-kilo ölçümü yapılan kişilerin yüzde 64,4’ünün sonucu normal kilo sınırının üzerinde

Sağlık Bakanlığı tarafından, fazla kilolulukla mücadele ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan “İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa” kampanyası kapsamında, 10-23 Mayıs 2025 tarihleri arasında yapılan ölçümlere ilişkin ilk iki haftalık veriler açıklandı. Kampanya çerçevesinde Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişiye boy ve kilo ölçümü yapıldı.

Dondurma tüketirken sakın bu hayatı yapmayın!

Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmanın yanlış tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Diyetisyen Edanur Usta, glikoz şurubu ve doymuş yağ içeren dondurmaların insülin direnci ve obezite riskini artırabileceğini belirterek, dondurmanın çözüldükten sonra tekrar dondurulmaması gerektiğini vurguladı.