Netanyahu İran’ı yine tehdit etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Konuşmasından Öne Çıkanlar

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü” kapsamında yapılan etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Gazze Şeridi’ne yönelik gerçekleştirdikleri saldırılar ve ABD ile nükleer müzakereleri devam eden İran’a ilişkin konuşan Netanyahu, Lübnan’a yapılan saldırılarla “Hizbullah’ı diz çöktürdüklerini” iddia etti. Ayrıca, Esad rejiminin düşüşü için gerekli koşulları yarattıklarını, İran’a ciddi zarar verdiklerini ve Orta Doğu’nun çehresini değiştirdiklerini vurguladı.

“İran nükleer silah elde ederse ne olacak?” sorusunu gündeme getiren Netanyahu, İsrail ile Tahran arasındaki mücadelenin tüm özgür toplumların kaderini belirleyeceğini savundu. “İsrail’in kaybetmesi durumunda sıradaki Batılı uluslar olacak ve bu beklenenden daha hızlı gerçekleşecek” şeklinde konuştu.

Gazze Şeridi’ne yapılan saldırıların devam edeceğine işaret eden Netanyahu, bu konuda kararlı olduklarını belirterek, “Hamas’a yönelik askeri baskıyı sürdüreceğiz ve tüm İsrailli esirleri geri getireceğiz” dedi.

Ayrıca, “Ülkemizin sınırlarında ne güneyde, ne kuzeyde, ne de Batı Şeria’da bir halifelik kurulmasına izin vermeyeceğiz” diyen Netanyahu, sert ve kararlı bir dil kullandı.

İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, Netanyahu’nun anma törenine katılmak üzere yola çıkarken bölgede bir dronun uçurulduğu şüphesi üzerine güvenlik önlemleri nedeniyle bekletildiği belirtildi.

Related Posts

5 ilde satışı yasaklı egzotik hayvan operasyonu

Ankara merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, satışı yasaklı 96 egzotik hayvan ele geçirildi. Tarantula, maymun, kertenkele ve papağan gibi türlerin bulunduğu hayvanları yasa dışı yollarla Türkiye’ye getirerek ticaretini yapan 12 şahıs gözaltına alındı.

Türkiye’nin akaryakıt devinin sahibi gözaltına alındı

Bu sabah yapılan İBB’ye yönelik 4. dalga operasyonunda gözaltına alınan 49 isimden biri de Türkiye’nin akaryakıt devi TECO’nun sahibi Sarp Yalçınkaya oldu. TECO’nun çoğunluğu Ege Bölgesi’nde olmak üzere Türkiye genelinde 369 akaryakıt istasyonu bulunmakta.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral’dan Selçuk Bayraktar’a: Bizler için bir Mareşalden farksız

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral’dan Selçuk Bayraktar’a: Bizler için bir Mareşalden farksız

Fatih Altaylı: Saray’ın sessizliği korkutucu; belli ki canı isteyince süreci bitirme hakkını elinde tutmak istiyor

Fatih Altaylı: Saray’ın sessizliği korkutucu; belli ki canı isteyince süreci bitirme hakkını elinde tutmak istiyor

Erdoğan’dan yeni anayasa açıklaması: Çalışmalar sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni anayasa noktasında çalışmamak veya onu ertelemek mümkün değil. Arkadaşlarımız şu an itibariyle yeni anayasanın hazırlığı için bir çalışmayı sürdürüyorlar, sürdürecekler” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Vance ve Dışişleri Bakanı Rubio, Vatikan’da Papa 14. Leo ile görüştü

ABD Başkan Yardımcısı Vance ve Dışişleri Bakanı Rubio, Vatikan’da Papa 14. Leo ile görüştü