Merkez Bankası enflasyon tahminini açıklıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Enflasyon Raporu 2025-II Toplantısında Değerlendirmelerde Bulundu

Bugün, İstanbul Finans Merkezi TCMB yerleşkesinde düzenlenen Enflasyon Raporu 2025-II tanıtım toplantısında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyon tahminlerini paylaştı.

Küresel gelişmeleri ve iç piyasaları ele alan Karahan, sıkı para politikasının sonuçlarını kademeli bir şekilde almaya devam ettiklerini vurguladı. Dezenflasyon sürecinin kesintisiz devam ettiğini belirten Karahan, para politikasındaki kararlı duruşlarını sürdürerek dezenflasyonu destekleyeceklerini ifade etti.

Küresel ticaret politikalarına dair belirsizliklerin arttığını söyleyen Karahan, küresel ekonomideki aşağı yönlü risklerin arttığını ve tarife adımlarının enflasyon beklentilerini etkilediğini aktardı.

Enflasyon hedefinin 2027 yıl sonunda yüzde 8’e gerilemesini tahmin ettiklerini belirten Karahan, yılın ilk enflasyon raporunda yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 24 ve gelecek yıl için yüzde 12 olarak belirlendiğini hatırlattı.

Karahan’ın değerlendirmelerine göre, küresel belirsizlikler büyüme beklentilerini olumsuz etkiliyor ve enflasyonda ülkelere göre değişen etkiler görülüyor. Tarife adımları sonrasında piyasalarda daha fazla faiz indirimi beklentisi artıyor.

Related Posts

Siyasette ahlak olmaz mı?

Beşir Atalay ’ın tam da yaşadığımız dünyayı daha iyi hale getirmek üzere İslamcı bir temelde siyasal mecrada yol almış bir insan olarak anıları üzerine düşünürken Taha Abdurrahman’ın “Ahlakın Birliği İlkesi ve Siyasetin Ahlakı” isimli konferansının davetiyesi düştü mesaj kutuma. Prof. Dr. Mehmet görmez Hoca ’nın başkanlığını yaptığı İslam Düşünce Enstitüsü geçtiğimiz Temmuz ayında seri konferans ve toplantılarla ağırladığı Fas’lı ünlü İslam düşünürü Taha Abdurrahman’ı bir kez daha ağırlıyor. Üstelik

Türk savunma sanayisinin devi dünyaca ünlü şirketi satın aldı. Yunanistan’ın paçaları tutuştu

Assan Group, Güney Afrika merkezli Dynaflow Teknoloji’yi satın alarak savunma sanayisinde gücünü artırdı. Meteor füzeleri ve yerli atılımlar, Yunanistan’da endişe yaratıyor. Türk savunma sanayisinin önde gelen firmalarından Assan Group Savunma Sanayi …

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Mehmet Şimşek’e çattı

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu sözleşmelerindeki çıkmazın ardından, iktidar medyasının hedefindeki Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i eleştirdi. Şimşek’in seslerini duymadığını belirten Atalay, bir daha ki basın açıklamasına işaret dili çevirmeni getireceğini söyledi.

Yurt içi piyasalar büyüme verilerine odaklandı

Yurt içi piyasalar büyüme verilerine odaklandı

Karadeniz’de gazı 2 katına çıkaracak! İstanbul’un fethinin yıldönümünde Boğaz’dan geçti

Karadeniz’de gaz üretimini iki katına çıkaracak Osman Gazi Yüzer Üretim Platformu, İstanbul’un fethinin yıldönümünde Boğaz’dan geçerek yola çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe’den el sallayarak platformu uğurladı.

Kurban Bayramı öncesi İstanbul’da fiyat etiketlerine sıkı denetim

Ticaret Bakanlığı ekipleri, Kurban Bayramı öncesi İstanbul’un çeşitli yerlerinde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik denetimi yaptı.