Kalp Damar Hastalıkları O Yaştan Sonra Daha Riskli

Kalp Damar Hastalıkları Yaşla Birlikte Artıyor: Prof. Dr. Selim İsbir Uyarıyor!

Kalp damar hastalıkları riski, 65 yaşından sonra belirgin bir şekilde artmaktadır. Uzmanlara göre, erken tanı ve tedavi büyük önem taşıyor.

Kalp Kapak Hastalıkları ve Tedavisi

Dünya genelinde 65 yaş üstü bireylerde görülen kalp kapak hastalıklarının artış gösterdiği belirtilmektedir. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, hastalığın zamanında teşhis edilmediği durumlarda ciddi riskler oluşturabileceğini vurgulamaktadır. Hastalığın belirtileri arasında nefes darlığı, yorgunluk ve ritim bozukluğu yer almaktadır. Erken teşhis ve tedavinin yaşam kalitesini artırdığı bilinmektedir.

Kalp Kapak Hastalıkları Tedavisi ve Önemi

Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir’e göre, kalp kapak hastalıklarında hastalık tipi ve şiddeti cinsiyet ve yaşa bağlı olarak değişebilmektedir. Hastaların hangi durumda ameliyat gerektiğine dair detaylı bilgiyi uzmanlarından alabileceği belirtilmektedir.

Kalp Kapak Hastalıklarının Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Hastalığın belirtileri olan yorgunluk ve nefes darlığı gibi durumların hafife alınmaması gerektiği üzerinde duran Prof. Dr. İsbir, ritim bozukluğunun ilerleyen dönemlerde ortaya çıkabileceğini aktarmaktadır. İlaç tedavisi ile hastalığın ilerlemesi yavaşlatılabilir ancak yapısal bozukluklar için cerrahi müdahale gerekebilir.

Ritim Bozukluğu ve Tedavi

Hastalarda düzenli takip önemli olup, kalp kasılma gücünün azalması veya ritim bozuklukları gibi durumlar cerrahi gerekliliği doğurabilir. Erken müdahale başarı şansını artırabilir ve hastanın sağlığını koruyabilir.

Cerrahi Yöntemler ve Güvenlik

Cerrahi tedavide güvenli yöntem seçiminin önemine değinen Prof. Dr. İsbir, teknolojik gelişmeler sayesinde daha az invaziv ve robotik yöntemlerin uygulanabildiğini belirtiyor. Her hastaya en uygun ve güvenli yöntemin seçilmesinin kritik olduğunu vurguluyor.

Yaşam Boyu Tedavi ve Önemi

Prof. Dr. Selim İsbir’e göre, kalp kapak hastalıklarının tedavisinde yaşam boyu tedavi adı verilen bir algoritma uygulanmaktadır. Hastaların özelliklerine göre uygun tedavi şemasının belirlendiği bilinmektedir.

Ameliyat Sonrası Riskler ve Önlemler

Ameliyat sonrası enfeksiyon riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Prof. Dr. Cemil İsbir, enfeksiyon ve kan sulandırıcı tedavinin önemine vurgu yapmaktadır. Hastaların bu süreçte doktorlarından aldıkları talimatları dikkatlice izlemesi gerektiğini belirtmektedir.

Kaynak: Örnek Haber Sitesi

Related Posts

Memura Refah Payı Elzem Hale Geldi

Memura Refah Payı elzem açıklaması. Hekimsen tarafından yapılan açıklamada, enflasyon farkının zam olarak kabul edilemeyeceği ifade edildi.

Doktor çift, bebeklerinin hastalığını topuk kanı taramasıyla öğrendi

Diyarbakır’da Aile Hekimi Hatice Toprak Kaydal (30) ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmetcan Kaydal (30) çifti, 10 aylık oğulları Deniz’in metabolik bir hastalık olan fenilketonüri olduğunu henüz 5 günlükken alınan topuk kanı sayesinde öğrendi. Erken tanı sayesinde Deniz, diyet tedavisiyle yaşamını sürdürüyor.

Hem şekerli hem faydalı: Dondurmanın şaşırtıcı etkisi

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurma, serinletici tadıyla küçük büyük herkesin favori lezzetleri arasında yer alıyor. Ancak bu tatlı kaçamağın sağlık üzerindeki etkileri, yıllardır tartışma konusu. “Şekerli olduğu için zararlı” düşüncesi olsa da uzmanlar tersini söylüyor.

Çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmı boş kalmıştı: Çocuk sayısının fazla olduğu illerde sayımız yetersiz

TUS sonuçlarına göre çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmının boş kalmasına ilişkin konuşan Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Ulukaya Durakbaşa, “Büyük illerde yeterinden fazla sayıda çocuk cerrahı çalışmaktayken, göreceli çocuk sayısının fazla olduğu illerdeki sayımız son derece yetersizdir” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı: Boy-kilo ölçümü yapılan kişilerin yüzde 64,4’ünün sonucu normal kilo sınırının üzerinde

Sağlık Bakanlığı tarafından, fazla kilolulukla mücadele ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan “İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa” kampanyası kapsamında, 10-23 Mayıs 2025 tarihleri arasında yapılan ölçümlere ilişkin ilk iki haftalık veriler açıklandı. Kampanya çerçevesinde Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişiye boy ve kilo ölçümü yapıldı.

Dondurma tüketirken sakın bu hayatı yapmayın!

Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmanın yanlış tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Diyetisyen Edanur Usta, glikoz şurubu ve doymuş yağ içeren dondurmaların insülin direnci ve obezite riskini artırabileceğini belirterek, dondurmanın çözüldükten sonra tekrar dondurulmaması gerektiğini vurguladı.