İsrailli askerler savaş suçlarından yargılanmadan Hollanda’dan kaçtı

Merkezi Brüksel’de bulunan Hind Receb Vakfı, Gazze’de savaş suçlarına karıştığı iddiasıyla dün Hollanda’ya gelen iki İsrailli asker hakkında Hollandalı makamlara şikayette bulunmaya hazırlandıkları esnada olayın sosyal medyada duyulmasının ardından askerlerin ülkeden kaçırıldığını bildirdi.

Hind Receb Vakfının sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, dün Amsterdam’a gelen iki İsrailli askerden birinin savaş suçlarına karıştığı ve Hollanda’da tutuklanması için avukatların yasal işlem başlatmaya hazırlandığı belirtildi.

Açıklamada, Vakfın şikayet için hazırlıklarına ilişkin sosyal medyada paylaşımlar yapılmasıyla birlikte İsrailli askerlerin hızla ülkeden çıkarıldığı ifade edildi.

Vakfın Hollanda’daki avukatlarından Harun Raza, AA muhabirine, “İsrailli askerlerin Hollanda’da bulunduğu tespit edildi ve tutuklanmaları için yasal işlem başlatmak üzere evrak hazırlıkları yapılıyordu. Ancak sosyal medyada bazı hesapların askerlerin fotoğraflarını paylaşmasının ardından İsrailliler kaçtı.” ifadelerini kullandı.

Benzer bir olay ocak ayında Brezilya’da da yaşanmış, savaş suçu işlediği iddia edilen İsrailli askerler, haklarında yasal işlem başlatılmadan önce ülkeyi terk etmişti. (AA)

Related Posts

5 ilde satışı yasaklı egzotik hayvan operasyonu

Ankara merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, satışı yasaklı 96 egzotik hayvan ele geçirildi. Tarantula, maymun, kertenkele ve papağan gibi türlerin bulunduğu hayvanları yasa dışı yollarla Türkiye’ye getirerek ticaretini yapan 12 şahıs gözaltına alındı.

Türkiye’nin akaryakıt devinin sahibi gözaltına alındı

Bu sabah yapılan İBB’ye yönelik 4. dalga operasyonunda gözaltına alınan 49 isimden biri de Türkiye’nin akaryakıt devi TECO’nun sahibi Sarp Yalçınkaya oldu. TECO’nun çoğunluğu Ege Bölgesi’nde olmak üzere Türkiye genelinde 369 akaryakıt istasyonu bulunmakta.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral’dan Selçuk Bayraktar’a: Bizler için bir Mareşalden farksız

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral’dan Selçuk Bayraktar’a: Bizler için bir Mareşalden farksız

Fatih Altaylı: Saray’ın sessizliği korkutucu; belli ki canı isteyince süreci bitirme hakkını elinde tutmak istiyor

Fatih Altaylı: Saray’ın sessizliği korkutucu; belli ki canı isteyince süreci bitirme hakkını elinde tutmak istiyor

Erdoğan’dan yeni anayasa açıklaması: Çalışmalar sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni anayasa noktasında çalışmamak veya onu ertelemek mümkün değil. Arkadaşlarımız şu an itibariyle yeni anayasanın hazırlığı için bir çalışmayı sürdürüyorlar, sürdürecekler” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Vance ve Dışişleri Bakanı Rubio, Vatikan’da Papa 14. Leo ile görüştü

ABD Başkan Yardımcısı Vance ve Dışişleri Bakanı Rubio, Vatikan’da Papa 14. Leo ile görüştü