İspanya’dan BM’ye Gazze çağrısı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Gazze İçin BM Genel Kurulu’nda Karar Tasarısını Sunacak

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Gazze ile ilgili Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na bir karar tasarısı sunacaklarını açıkladı. Sanchez, bu tasarının Gazze’de sivillerin ve masum insanların ölümlerinin durdurulması ve insani yardımların çok taraflı bir şekilde ulaştırılması için acil önlemler içereceğini belirtti.

İspanya ve İrlanda’nın Filistin Devleti’ni birlikte tanıyan ve Gazze saldırısının başlangıcından itibaren İsrail’den hem silah alımını hem de satışını durduran tek Avrupa ülkeleri olduğuna dikkat çeken Sanchez, “Bu karar, uluslararası insancıl hukuka uyum sağlama ve etik ilkeleri yansıtmanın ötesinde, demokratik değerlerimizi korumak ve teknolojik egemenliğe karşı bilinçli bir strateji izlemek anlamına gelmektedir. İspanya, Orta Doğu’da barışa ve Filistin’in geleceğine olan bağlılığıyla bilinmektedir” diye konuştu.

Related Posts

5 ilde satışı yasaklı egzotik hayvan operasyonu

Ankara merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, satışı yasaklı 96 egzotik hayvan ele geçirildi. Tarantula, maymun, kertenkele ve papağan gibi türlerin bulunduğu hayvanları yasa dışı yollarla Türkiye’ye getirerek ticaretini yapan 12 şahıs gözaltına alındı.

Türkiye’nin akaryakıt devinin sahibi gözaltına alındı

Bu sabah yapılan İBB’ye yönelik 4. dalga operasyonunda gözaltına alınan 49 isimden biri de Türkiye’nin akaryakıt devi TECO’nun sahibi Sarp Yalçınkaya oldu. TECO’nun çoğunluğu Ege Bölgesi’nde olmak üzere Türkiye genelinde 369 akaryakıt istasyonu bulunmakta.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral’dan Selçuk Bayraktar’a: Bizler için bir Mareşalden farksız

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral’dan Selçuk Bayraktar’a: Bizler için bir Mareşalden farksız

Fatih Altaylı: Saray’ın sessizliği korkutucu; belli ki canı isteyince süreci bitirme hakkını elinde tutmak istiyor

Fatih Altaylı: Saray’ın sessizliği korkutucu; belli ki canı isteyince süreci bitirme hakkını elinde tutmak istiyor

Erdoğan’dan yeni anayasa açıklaması: Çalışmalar sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni anayasa noktasında çalışmamak veya onu ertelemek mümkün değil. Arkadaşlarımız şu an itibariyle yeni anayasanın hazırlığı için bir çalışmayı sürdürüyorlar, sürdürecekler” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Vance ve Dışişleri Bakanı Rubio, Vatikan’da Papa 14. Leo ile görüştü

ABD Başkan Yardımcısı Vance ve Dışişleri Bakanı Rubio, Vatikan’da Papa 14. Leo ile görüştü