Hermes’in varisi, 12 milyar dolarlık servetinin yarısını bahçıvana bırakacak

Dünyanın en büyük lüks tasarım şirketlerinden birisi olan Hermes’in 80 yaşındaki varisi Nicolas Puech, 12 milyar dolarlık servetinin en az yarısını bırakacağı kişiyi seçti. Puech’in aldığı karar ailesini şaşkına çevirdi.

Hermes’in 80 yaşındaki varisi Nicolas Puech, Fransa’nın ve dünya çapındaki lüks eşya üreticilerinden Hermès’in kurucusu Thierry Hermès’in 5. nesil torunu olarak tanınıyor. 80 yaşındaki milyarder Puech, servetini kimin devralacağına dair miras kararıyla ailesini ve tüm dünyayı şaşırttı.

Fransız basını tarafından da merak edilen bahçıvanının kimliği bilinmezken, Puech’in son yıllarda ailesiyle neredeyse hiç görüşmediği belirtiliyor.

Bahçıvanı evlat edinecek

Hermès’in yüzde 5.7’sine sahip olan Puech, daha önce servetini bir vakfa bağışlayacağını söylemişti. Ancak daha sonra kararını değiştirerek, vakfa yeni bir veraset dilekçesi gönderdi. Bu beklenmedik karar vakıfta şok etkisi yarattı.

Puech, doğrudan aile üyesi olmayan bir kişiye miras bırakma sürecinde yaşanan zorluklar sebebiyle, ilk olarak 51 yaşındaki bahçıvanını evlat edinmeyi düşünüyor. Ancak İsviçre’de yetişkin bir çocuğu evlat edinmek karmaşık bir iş olduğu için bu durumun potansiyel olarak riskli bir hukuk mücadelesine yol açabileceği belirtiliyor.

Yaklaşık 200 milyar dolarlık değeriyle Fransa’nın halka açık üçüncü büyük şirketi olan Hermès, medyanın ilgisine sık sık konu oldu. Ancak bu son gelişme, şirketin köklü ailesinin geleceği hakkında yeniden merak uyandırdı.

Puech, bekar ve çocuksuz olmasına rağmen, ailesiyle bağlantısı olan birçok kişiyle iletişimini kesmiş durumda. 80 yaşındaki milyarderin aldığı bu miras kararı, ailesinde büyük bir karmaşaya neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx