Dünya basını Türkiye’de iç karışıklık algısı başlattı! O videoları yeniymiş gibi paylaştı

  • Haber7

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 87 kişi, aralarında bulunduğu 87 kişi, “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikâp”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlamalarıyla gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyon sonucunda gözaltına alınan Ekrem İmamoğlu, “suç örgütü yöneticisi” ve teröre yardım faaliyetleri kapsamında gözaltında tutulmaya devam ederken, muhalif kesim İmamoğlu’nun CHP Cumhurbaşkanı adaylığının engellenmesine yönelik algı operasyonlarını sürdürüyor.

İSRAİL MEDYASINDAN TÜRKİYE’DE KAOS ALGISI

Türkiye’nin dış politika başarılarına tahammül edemeyen İsrail medyası, farklı videolarla Türkiye’nin dört bir yanında eylemler olduğu yalanını yayarak algı operasyonlarına başvurdu. İsrail’in önde gelen yayın kuruluşlarından biri olan N12, Papa Francis’in Doğu Timor ziyaretine ait görüntüleri İstanbul olarak sunarak, Erdoğan’a karşı protesto düzenlendiği ve ülke genelinde kargaşa olduğu yalanını yaydı.

RUS BASINI ESKİ VİDEOLARI YENİYMİŞ GİBİ PAYLAŞTI

Suriye’deki başarısızlığın ardından Ukrayna Savaşı’na odaklanan Rusya, Türkiye’nin iç siyasetini başka bir yöne çekmeye çalıştı. Rusya’nın Uluslararası Haber Ajansı RT, 1 Kasım 2024’te meydana gelen tren kazasında 15 kişinin hayatını kaybetmesiyle Sırbistan Başbakanı Milos Vucevic’in istifa etmesi için düzenlenen protestoları, İstanbul’daki gösterilermiş gibi sunarak paylaştı.

Ayrıca RT X hesabı, 2014 yılında Ok Meydanı’ndaki izinsiz gösterilere katılan yüzleri maskeli terör destekçilerinin polise molotof attığı videoları, Türkiye’deki milletvekillerinin ayaklandığını ve ülkenin savaş alanına döndüğünü iftira niteliğinde paylaşarak, yeniymiş gibi duyurdu.

REUTERS GEZİ ZİHNİYETİYLE HAREKET ETTİ

Batı medyası, Türkiye’nin iç işlerine müdahale etmekten çekinmeyerek, yaşananları demokrasiye aykırı bir şekilde dünyaya sunma konusunda şaşırtıcı bir adım attı.

Londra merkezli Reuters, İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından, İstanbul Belediye Binası önünde ve Vatan Caddesi’nde toplanan kalabalığın 3 ve 4 saatlik iki ayrı canlı yayınını açarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türk hukukunu protesto eden kalabalığı canlı yayınla dünyaya duyurdu.

Gezi protestolarında olduğu gibi, 7/24 canlı yayınla Taksim’de yaşananları aktarmasıyla tanınan Reuters, Türkiye’de yaşanan olayları dünyaya farklı bir bakış açısıyla sunmaya devam etti.

Related Posts

Cumartesi Anneleri 1050. haftada: Halil ve Kasım Alpsoy için adalet çağrısı!

Cumartesi Anneleri 1050. hafta buluşmasında, 31 yıl önce gözaltında kaybedilen Halil ve Kasım Alpsoy için adalet çağrısında bulundu.

Beyaz Saray Sözcüsünden flaş Gazze açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, düzenlediği basın brifinginde Gazze gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Leavitt, ABD’nin, savaş sonrası Gazze’de yeni yönetim yapılanması hususunu İsrail’le görüştüğü yönündeki haberlerin sorulması …

Erdoğan, PKK’nin ‘kongre’ duyurusuna ‘sessiz’ kaldı! Özgür Özel’i hedef aldı: ‘Artık suç örgütünün boyunduruğundan kurtulmalı…’

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklenenin aksine terör örgütü PKK’nin ‘kongre’ duyurusuna ilişkin bir açıklama yapmadı. Özgür Özel’i ve İBB’yi hedef alan Erdoğan, “Sayın Genel Başkan’ın artık suç örgütünün boyunduruğundan kurtulması, ülkenin gerçek gündemine dönmesi gerekiyor” dedi.

Konya’da uyuşturucu operasyonu: 26 kişi tutuklandı

Konya’da düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 61 şahıstan 26’sı tutuklandı.

Alkollüyken evini yakmaya çalıştı, polisleri tehdit etti

İstanbul Beyoğlu’nda alkollü olduğu iddia edilen bir kişi, evini ateşe vermeye çalıştı. Elindeki bıçakla çevredekileri ve polisleri tehdit eden kişi, güçlükle etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Çimentocu şirketle mücadele eden köylülerin zafer sevinci

15 yıldır ormanlık ve tarım arazilerinin içinde çimento fabrikası kurulmaması için mücadele eden çevreci ve köylülere bir sevindirici haber CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Büyükşehir Belediyesi çimento fabrikasının bulunduğu bölgedeki imar planlarının yapılan itirazlara rağmen “İmar Planlarının İptalinin” kesinleştiğini açıkladı.