Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden soruşturma çağrısı: Elinde bilgi, belge, kanıt olanlar savcılığa başvursun

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Para İddialarını Reddetti ve Soruşturma Çağrısı Yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sözleşmesi biten işçilerden sözleşmelerinin yenilenmesi için para istendiği iddialarını reddetti ve soruşturma çağrısı yaptı.

Yazılı açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, “430 sözleşmeli personelin bir kısmının sözleşmelerinin yenilenmemesi kararı üzerine, yönetimimize yönelik bir süredir bazı çevrelerce bir karalama kampanyası yürütülmektedir. Söz konusu çevreler, halk iradesine atanmış kayyımların seçimle gönderilmesinden bu yana düzenli ve sistemli bir şekilde ‘Çamur at izi kalsın’ mantığıyla, aslı astarı olmayan hayal ürünü iddialarla, yönetimimizi zan altında bırakmaya çalışmaktadır” dedi.

İddiaların doğru olmadığını belirten Gördük, “Bu çevreler sözleşmesi yenilenmeyen personelden, 300 bin TL karşılığında sözleşmelerinin yenileneceğinin vaat edildiğine ilişkin kirli iftiralarda bulunmaktadırlar. Öncelikle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına açık çağrıda bulunuyor ve bu iftiraların acilen soruşturulmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Elinde belge olanları savcılığa başvurmaya çağıran Gördük, şöyle devam etti:

“Yine kamuoyuna açıkça çağrıda bulunuyoruz; ileri sürülen ‘para karşılığında sözleşme’ iftiralarına dair elinde bilgi, belge veya herhangi bir kanıt olanları, derhal Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmaya çağırıyoruz. Aksi durumda; hiçbir koşulda iyi yönetişim ilkeleri olan açık, şeffaf, hesap verebilirlikten ödün vermeyen yönetimimize yönelik, demokrasi dışı karanlık odaklarca yürütüldüğü açık olan bu iftiralara karşı, her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı adliyeye sevk edildi… Özgür Çelik: ‘İfadeler ‘duydum’, ‘böyle diyorlar’ gibi muğlak anlatımlardan ibaret’

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın gözaltına alınması ve adliyeye sevk sürecine ilişkin Anadolu Adliyesi önünde açıklama yaptı. Çelik, “Savcılık ifadeleri tamamlandı. Şimdi bir karar vermesini bekliyoruz. Savcılık serbest bırakabilir ya da sevk yazısı yazabilir. Şu anda bekliyoruz. Sanıyoruz birkaç saat daha sürecek bu süreç. İfadeler ‘duydum’, ‘böyle diyorlar’ gibi muğlak anlatımlardan ibaret. Bu şekilde bir belediye başkanı hakkında işlem yapılamaz” dedi.

Özel’i karşılarken ayaklarına zincir vurdular

Miting için kente gelen CHP lideri Özgür Özel’i, Adıyamanlılar ayaklarında zincirlerle karşıladı.

İzmir’de bir haftada 585 kişiyi yakalandı

İzmir’de 5-11 Temmuz tarihleri arasında polis ekiplerinin yaptığı çalışmalarda aranan 585 şüpheli ve yoklama kaçağı yakalandı.

Düğünde havaya ateş dehşeti: 2 kişiye isabet etti

Konya’da bir düğünde pompalı tüfekle havaya ateş açılması sonucu saçmaların isabet ettiği 2 kişi yaralandı.

Cem Küçük’ten yeni iddia: ‘Af çıkacağını düşünüyorum’

İktidara yakınlığıyla bilinen Cem Küçük, Ekol TV’de katıldığı programda, terör örögütü PKK’nın silah bırakmasından sonraki sürece ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Erdoğan beklenen ‘tarihi konuşmayı’ yaptı! AKP-MHP-DEM üçlüsü ilanı: ‘Çıkış yolu arayana kapıyı ardına kadar açarız…’

Son dakika haberi… Cumartesi günü vereceği mesaj merak edilen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 10.20 itibarıyla açıklamalarda bulunuyor.