‘Deri ve doku transferleri yaşam kalitesini artırıyor’

Doku Transferlerinin İyileşme Sürecini Hızlandırıyor

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Burak Özkan, doku naklinin yanıklar, travmalar ve cerrahi sonrası oluşan açıklıkların tedavisinde kullanılan bir yöntem olduğunu belirtti. Doku transferlerinin sadece yara iyileşmesine katkı sağlamakla kalmayıp hastaların yaşam kalitesini de artırdığını vurgulayan Dr. Özkan, ince deri nakilleri ile pansuman süreçlerinin uzayabileceğini ancak mikrocerrahi ile doku transferlerinin adaptasyon süresinin genellikle bir hafta ile on gün arasında değiştiğini söyledi.

Deri Nakilleri Mikrocerrahi Yöntemlerle de Yapılabilir

Deri ve doku bütünlüğünün bozulduğu durumlarda doku transferlerinin uygulandığını açıklayan Doç. Dr. Özkan, yaraların kapatılması için doku transferlerinin yanıklar, travmalar ya da kanser cerrahisi sonrası oluşan açıklıklar gibi durumlarda tercih edildiğini belirtti. Deri nakillerinin mikrocerrahi yöntemlerle de gerçekleştirilebileceğini ifade eden Dr. Özkan, bu yöntemin daha kompleks durumlarda tercih edildiğini ve başarı oranının yüksek olduğunu dile getirdi.

‘İzler İçin Gerekli Kremler Öneriyoruz’

Her ameliyatın ardından izlerin kalabileceğini belirten Dr. Özkan, hastaların iyileşme süreçlerine ve izlerin büyüklüğüne bağlı olarak değişiklik gösterebileceğini söyledi. Özellikle görünür bölgelerdeki izler için hastalara gerekli kremler ve güneş koruma tedbirleri önerildiğini belirten Dr. Özkan, deri bütünlüğünün bozulduğu durumlarda tamamen izsiz bir iyileşmenin mümkün olmadığını ancak her hastanın durumuna göre farklı tedavi yöntemleri uygulandığını aktardı.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Doktor çift, bebeklerinin hastalığını topuk kanı taramasıyla öğrendi

Diyarbakır’da Aile Hekimi Hatice Toprak Kaydal (30) ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmetcan Kaydal (30) çifti, 10 aylık oğulları Deniz’in metabolik bir hastalık olan fenilketonüri olduğunu henüz 5 günlükken alınan topuk kanı sayesinde öğrendi. Erken tanı sayesinde Deniz, diyet tedavisiyle yaşamını sürdürüyor.

Hem şekerli hem faydalı: Dondurmanın şaşırtıcı etkisi

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurma, serinletici tadıyla küçük büyük herkesin favori lezzetleri arasında yer alıyor. Ancak bu tatlı kaçamağın sağlık üzerindeki etkileri, yıllardır tartışma konusu. “Şekerli olduğu için zararlı” düşüncesi olsa da uzmanlar tersini söylüyor.

Çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmı boş kalmıştı: Çocuk sayısının fazla olduğu illerde sayımız yetersiz

TUS sonuçlarına göre çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmının boş kalmasına ilişkin konuşan Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Ulukaya Durakbaşa, “Büyük illerde yeterinden fazla sayıda çocuk cerrahı çalışmaktayken, göreceli çocuk sayısının fazla olduğu illerdeki sayımız son derece yetersizdir” ifadelerini kullandı.

Kalp Damar Hastalıkları O Yaştan Sonra Daha Riskli

Kalp damar hastalıkları 65 yaşından sonra daha riskli hale geliyor. Uzmanlar erken müdahalenin önemine vurgu yapıyor. 

Sağlık Bakanlığı: Boy-kilo ölçümü yapılan kişilerin yüzde 64,4’ünün sonucu normal kilo sınırının üzerinde

Sağlık Bakanlığı tarafından, fazla kilolulukla mücadele ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan “İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa” kampanyası kapsamında, 10-23 Mayıs 2025 tarihleri arasında yapılan ölçümlere ilişkin ilk iki haftalık veriler açıklandı. Kampanya çerçevesinde Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişiye boy ve kilo ölçümü yapıldı.

Dondurma tüketirken sakın bu hayatı yapmayın!

Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmanın yanlış tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Diyetisyen Edanur Usta, glikoz şurubu ve doymuş yağ içeren dondurmaların insülin direnci ve obezite riskini artırabileceğini belirterek, dondurmanın çözüldükten sonra tekrar dondurulmaması gerektiğini vurguladı.