ABD, ‘tarihe geçecek’ sel felaketine hazırlanıyor

ABD’nin ortabatı eyaletlerinde, geniş bir alanda etkili olan fırtınalar, onlarca hortuma yol açtı ve iki kişinin ölümüne neden oldu.

ABD’nin Ulusal Hava Servisi, Perşembe günü yaptığı açıklamada ABD’nin Güney ve Ortabatı bölgelerinde nesiller boyu görülmeyen büyüklükte sellerin yaşanabileceğini bildirdi. 

Hava servisi bu durumun yalnızca “felaket niteliğinde ve tarihe geçebilecek”, günler boyu sürecek bir yağış silsilesinin başlangıcı olduğunu belirtti. Geniş bir bölgenin tamamında sel ve fırtına uyarılarında bulundu.

19 HORTUM GÖRÜLDÜ, KİLİSE PARÇALANDI

Çarşamba günü en az 19 hortum, evleri ve iş yerlerini yıktı. En az sekiz kişi yaralandı. Yüz binlerce kişi elektriksiz kaldı. Missouri, Arkan0sas, Tennessee ve Mississippi eyaletlerinde bazı bölgelerde hafta sonuna kadar yaklaşık 38 santimetre yağış düşmesi bekleniyor.

Bu durumun, nehirlerin taşmasına neden olabiliceği vurgulandı. Yerel yetkililere göre Arkansas’ın Craighead bölgesinde dört kişi yaralandı. Kentucky’nin Ballard bölgesinde bir kiliseye isabet eden hortum sonucu dört kişi yaralandı. Kilise ise paramparça oldu. Yaralılardan birinin durumu ağır.

TRENLER BİLE DAYANAMADI

Tren taşımacılık şirketi BNSF, Arkansas’ta Bay kenti yakınlarında bir yük treninin raydan çıktığını bildirdi. Nedene dair açıklama yapılmadı.

Missouri’nin Nevada kasabasında bir hortum çok sayıda iş yerinde büyük hasara yol açtı. Elektrik direkleri devrildi. Boş tren vagonları raydan çıkarak yan yattı.

Arkansas, Kentucky ve Tennessee eyaletleri Çarşamba gecesi acil durum ilan etti. Perşembe günü Arkansas, Missouri, Indiana, Illinois, Ohio ve Teksas’ın bazı bölgelerinde şiddetli fırtına uyarısı verildi. Yetkililer yeni hortumlar, dolu yağışı ve hayatı tehdit eden seller konusunda uyardı.

Related Posts

DEAŞ operasyonunda 2 zanlı tutuklandı​​​​​​​

Mersin merkezli 7 ilde düzenlenen terör örgütü DEAŞ operasyonunda gözaltına alınan 10 şüpheliden 2’si tutuklandı.

İtalya Başbakanı’nı dizleri üzerinde karşıladı

Tiran’daki zirveye katılan İtalya Başbakanı Meloni, Edi Rama’nın diz çökerek karşıladığı anla şaşkınlık yaşadı. 2 metrelik Başkanı ayağa kaldıran Meloni, “benim boyuma erişmek için eğiliyor” diye yorumladı.

AKP’li eski başkan özel kalem kıyağı

AKP yönetimindeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs Ayı Meclisinde yapılan yeni atamalar belli oldu. AKP eski İl Gençlik Kolları Başkanı Çağatay Çağlayan Özel Kalem Müdürü oldu. Çağlayan’ın istisnai kadrodan memur olması bekleniyor.

A4 kağıdı akımı ölüm saçmaya devam ediyor! Uzmanlardan uyarı geldi

İzmir Şehir Hastanesi’nden Doç. Dr. Gonca Özyurt, sosyal medyada gençler arasında yayılan A4 kağıdıyla bel inceliği ölçme akımının, ciddi psikolojik sorunlara ve yeme bozukluklarına yol açabileceği uyarısında bulundu.

PKK’nın silahları bırakmasını MİT elemanları gözetleyecek

Birleşmiş Milletler’in süreçte yer almayacağı, PKK’nın bulunduğu ülkelerde MİT tarafından sahada koordine edileceği belirtiliyor.

Paris’te şarkıcı Golan’a protesto: Göstericiler konserin iptal edilmesini istedi

Fransa’nın başkenti Paris’te Kültür Bakanlığı binası yakınlarında toplanan göstericiler, “Gazze tamamen yok edilmeli” sözüyle hatırlanan İsrailli şarkıcı Eyal Golan’ın Fransa’da düzenlenecek konserinin iptal edilmesini talep etti.