Düşürülen Azerbaycan uçağında yaşamını yitiren mürettebata “Milli Kahraman” adı verildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den Milli Kahramanlık Ödülü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan’ın Aktau kenti yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybeden 2 pilot ve kabin görevlisine “Azerbaycan’ın Milli Kahramanı” unvanı verdi. Aliyev’in imzaladığı karara göre, kaptan pilot İgor Kşnyakin, ikinci pilot Aleksandr Kalyaninov ve kabin görevlisi Höküme Aliyeva bu unvanı almaya hak kazandı.

Ayrıca, yaralı kurtulan kabin görevlileri Zülfükar Asadov ve Aydan Rahimli da “Reşadet” nişanıyla ödüllendirildi. Aliyev, Azerbaycan Devlet Televizyonuna yaptığı açıklamada, kahraman pilotlar ve mürettebatın olay sırasında gösterdikleri büyük cesareti vurgulayarak, hayatta kalan yolcuların kurtarılmasındaki fedakarlığa dikkat çekti.

Bakü-Grozni seferini yaparken düşen uçakta 38 kişi hayatını kaybederken, 29 kişi kurtulmayı başardı. Kazanın ardından yapılan açıklamalarda uçağın Rus “Pantsir-S” hava savunma sisteminden etkilendiği belirtilmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Aliyev’e telefonla ulaşarak Rus hava sahasında yaşanan bu trajik olaydan dolayı özür dilemişti.

Aliyev, uçak kazasında hayatını kaybeden mürettebat için düzenlenen tören sonrasında Rusya’nın tazminat ödemesi gerektiğini belirterek, olayın detaylarını açıkladı.

Related Posts

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden LGS Tercih Dönemine Destek

Gaziosmanpaşa Belediyesi, liselere geçiş sistemi tercih döneminde öğrencilere rehberlik etmek amacıyla 10 bilgi evinde uzman eğitmenlerle danışmanlık hizmeti sunuyor. Öğrenciler, ilgi alanları ve puanlarına göre doğru tercihler yapmaları için destek alıyorlar.

Oltu’da Sel Felaketi: Bir Araç Suyun İçinde Sürüklendi

Erzurum’un Oltu ilçesinde yaşanan sağanak yağış, sel felaketine neden oldu. Bir otomobil sel sularına kapıldı, sürücü ve eşi son anda kurtarıldı. Eşinin halat yardımıyla kurtarılması dikkat çekti.

Elazığ’da Konteyner Kent Tahliyesi 1 Ağustos 2025’te Tamamlanacak

Elazığ Valiliği, konteyner kentlerde kalan son 36 hak sahibinin tahliye tarihini 1 Ağustos 2025 olarak belirledi.

Muhtarlar ve İşçilerden Kanun Teklifine Destek

Milas’tan gelen muhtarlar ve enerji işçileri, kanun teklifinin ilk 11 maddesinin kabulünü sevinçle karşıladı.

Kaymakam Karaaslan, Tam Puanlı Öğrencileri Ağırladı

Merzifon Kaymakamı, LGS’de tam puan alan öğrencileri tebrik ederek başarılarını kutladı.

Hayalet Ağa Takılan Yengeçler Kurtarıldı

Alanya’da bir tekne ekibi, hayalet ağa takılan üç yengeci kurtardı ve denize bıraktı.