Şiddetli İstanbul depremi sonrası gözler konut sigortalarında! Deprem fiyatları yükseltti mi?

İstanbul Son Depremlerle Sarsıldı: Deprem Sigortaları Gündemde!

Milliyet.com.tr/ÖZEL İstanbul, Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremle huzursuz günler geçiriyor. Artçı sarsıntıların ardı arkası kesilmezken, 16.5 milyon kişinin yaşadığı bu dev şehirde alarm zilleri çalıyor. Vatandaşlar tedirgin bir şekilde sokaklara çıkarken, bazıları ise İstanbul’u terk etmeye başladı.

Marmara ve çevresinde hissedilen depremler ciddi bir zarara yol açmazken, doğal afetler deprem sigortalarını tekrar gündeme getirdi.

Marmara bölgesindeki konutların yüzde 40’ının zorunlu deprem sigortası bulunuyor. Toplam 6.4 milyon konuttan 4.3 milyonu sigortalı durumda. Özellikle İstanbul’da konutların deprem sigortası yüzde 62 seviyesinde. Türkiye genelinde ise 20 milyon konuttan 11.2 milyonu sigortalı.

Deprem Sonrası Sigorta Fiyatları ve Talepler!

Zorunlu deprem sigortası, olası bir hasar durumunda ne kadarı karşılıyor? İstanbul’da şu anda zorunlu deprem sigortası ve özel sigorta bedelleri ne durumda? Depremden sonra sigorta fiyatlarında ve taleplerinde bir artış oldu mu? Tüm bu konuları değerlendiren Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu (TÜKONFED) Başkanı Turusan Bağcı, “Depreme bağlı olarak konut sigortalarında fiyat artışı olmuyor. Bunun sebebi, 2023 Kahramanmaraş depremi sonrası fiyatların yurt dışındaki reasürans baskısı nedeniyle bir miktar yükseltilmesiydi,” açıklamasında bulundu.

Taleplerde Artış Olabilir mi?

Bu tür felaketler sonrasında özellikle DASK, iş yeri ve konut sigortalarında talepler yüzde 20-25 oranında artabiliyor. Sigorta aracıları da bu süreçte yoğun bir şekilde destek sağlıyor.

İstanbul’da Zorunlu Deprem Sigortası Fiyatları!

Türkiye, 7 farklı deprem bölgesine ayrılıyor. Birinci derece bölgeler en riskli iken, 7. bölge en az riskli olarak kabul ediliyor. İstanbul’da primler risk bölgesine ve konut büyüklüğüne göre değişiklik gösteriyor. Örneğin, 100 metrekarelik bir ev için birinci derece bölgede zorunlu deprem sigortası primi 2.057 TL iken, 7. derece bölgede yıllık prim 571 TL civarındadır.

‘Ev Eşyaları İçin de Sigorta Yaptırılabilir!’

Ev eşyaları için ayrıca sigorta yaptırılabilir. Kiracılar, ev eşyaları için konut sigortası yaptırarak koruma altına alabilirler. Konut poliçesi, zorunlu deprem sigortasının sınırlarını genişletir.

‘Zorunlu Deprem Sigortası Belli Bir Limite Kadar Hasarı Karşılıyor!’

Zorunlu deprem sigortası belirli bir limite kadar ödemeleri karşılıyor. Bu sınırı aşan durumlar için bina sakinleri ekstra koruma sağlamak için konut poliçesi yaptırabilirler.

‘Deprem Dışında Diğer Teminatlar Da Geçerli!’

Konut sigortaları deprem haricinde sel, su baskını, grev, terör, yangın gibi durumlarda da koruma sağlar. Kiracılar için eşya sigortası yaptırılabilir. Eşya sigortası, deprem, hırsızlık, yangın gibi birçok farklı riski kapsar.

‘Sigorta Yaptırmak İçin İdeal Bir Zaman!’

İstanbul’da ciddi bir hasar olmadan, fiyatlar artmadan konut sigortası ve zorunlu deprem sigortası yaptırmak için şu anda ideal bir dönem.

İstanbul’da Konut Sigortası Bedeli Ne Kadar?

Silivri gibi birinci derece risk bölgesinde 100 metrekarelik bir daire için konut sigortası yaptırmak isteyen kişinin ödeyeceği ortalama tutar 8.500 TL civarındadır. Aynı daire için DASK sigortası yaptırmak istendiğinde ise ödeme tutarı 2.015 TL seviyesindedir.

‘DASK’ta Maksimum Teminat 1 Milyon 704 Bin TL!’

Zorunlu deprem sigortası olan bir konutta oluşacak hasar için en yüksek ödenecek tutar 1.704.000 TL’dir. Örneğin, Silivri’de 100 metrekarelik ve 3 milyon TL değerinde bir konut için DASK, 836.300 TL teminat sunar. Bu tutarı aşan durumlar için konut sigortası yaptırmak gereklidir.

Related Posts

Son sağlık siyasetinin komplikasyonu: Tıp eğitiminin yaşadığı kriz

Siyasette sorunları çözmek için ortaya koyduğunuz çözümlerin başka sorunlara yol açabileceğini öngörmek ayrı bir siyasi meziyettir. Sorun üretmek toplumun tabiatındandır ve siyaset bu sorunların çözümünün her şeyden önce teşhisi sonra sağlıklı bir tedavisi için vardır. Bazen uyguladığınız çözüm veya tedavi yolunun komplikasyonları oluyor ve bu komplikasyonlara karşı da ilk uyguladığınız tedavi ile birlikte önleyici tedbirler de almak gerekiyor. Siyaset için burada kullandığımız terminolojinin tıp

Fed Başkanı Powell artan ekonomik risklere karşı uyardı: Daha yüksek işsizlik ve daha yüksek enflasyon riskleri artmış görünüyor

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, büyük tarife artışlarının sürdürülmesi halinde enflasyon ve işsizliğin artabileceği, ekonomik büyümenin yavaşlayabileceği uyarısında bulundu. Powell yaptığı açıklamada “Şu an için, politika duruşumuzda herhangi bir ayarlama yapmayı düşünmeden önce daha fazla netlik beklemek için iyi bir konumdayız” ifadelerini kullandı.

ABD’nin ticari ham petrol stokları düştü

ABD’nin ticari ham petrol stokları, geçen hafta önceki haftaya göre 2 milyon varil düştü.

TL, Dolar karşısında değer kaybeden iki para biriminden biri

Gelişmekte olan ülke para birimleri, son bir ayda ABD Doları karşısında önemli kazanımlar elde ederken, Türk Lirası bu olumlu tablonun dışında kaldı. Bloomberg’in yayımladığı güncel verilere göre, 4 Nisan–7 Mayıs tarihleri arasındaki dönemde incelenen 23 gelişen piyasa para biriminden yalnızca ikisi dolar karşısında değer kaybı yaşadı: Türk Lirası ve Arjantin Pesosu.

Piyasalarda gözler Fed’e çevrildi

Küresel piyasalar, ABD ile Çin’in ticaret görüşmeleri hazırlığının iyimserliğini yaşarken, gözler ABD Merkez Bankası’nın (Fed) alacağı para politikası kararlarına ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasına çevrildi.

Trump’tan Gazze açıklaması: 24 saat içinde neler olduğunu öğreneceksiniz

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’ye yönelik yeni bir açıklamada bulundu. Beyaz Saray’daki bir yemin töreninde konuşan Trump, “Muhtemelen önümüzdeki 24 saat içinde neler olduğunu öğreneceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir