Şikenin belgesi sosyal medyada paylaşılan video oldu: Soruşturma başlattılar

Kenya Futbol Federasyonu, milli kaleci Patrick Matasi hakkında şike iddialarıyla ilgili resmi soruşturma başlattığını duyurdu. Sosyal medyada yayılan videoda, Matasi’nin bir kişiyle maç sonucu hakkında tartışma içinde olduğu öne sürülüyor.

Kenya Futbol Federasyonu, söz konusu görüntüler sonrası FIFA ve Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) ile birlikte hareket ederek iddiaları araştırmak için süreci resmen başlattı.

Federasyondan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kaleci Patrick Matasi ile ilgili sosyal medyada dolaşan görüntüler, olası bir maç manipülasyonu endişesi doğurmuştur. Kenya Futbol Federasyonu olarak futbolun dürüstlüğünü korumak önceliğimizdir. Bu nedenle FIFA, CAF ve diğer yetkili mercilerle birlikte resmi bir soruşturma başlattık. Soruşturma, FKF’nin Şike ile Mücadele Yönetmeliği ve FIFA’nın yönergeleri çerçevesinde şeffaf ve adil bir şekilde yürütülecektir. Oyuncunun ve kulübünün yasal haklarına saygı gösterilecek, elde edilecek bulgular doğrultusunda gereken adımlar atılacaktır. Bu süreçte güvenilir bilgiye sahip olan herkesin bize yardımcı olmasını bekliyoruz. Yapılacak tüm ihbarlar gizlilik içinde değerlendirilecektir.”

KULÜPTEN İLK AÇIKLAMA GELDİ: SUÇLAMALARI REDDEDİYOR

Kakamega Homeboyz Kulübü Başkanı Cleophas Shimanyula, BBC Sport Africa’ya yaptığı açıklamada Matasi ile görüştüğünü ve kalecinin şike suçlamalarını reddettiğini belirtti:

Yapılan açıklamada “Onunla konuştum. Videodaki görüntülerden kendisi de şok olmuş. Şike hakkında hiçbir bilgisi olmadığını söyledi. Kulüp olarak kendi iç denetim sistemlerimize sahibiz ve şikeye kesinlikle karşıyız” ifadeleri yer aldı.

Kenya Premier Ligi ekiplerinden Kakamega Homeboyz forması giyen 37 yaşındaki Matasi, Kenya Milli Takımı’nda 30 kez görev aldı. Tecrübeli kaleci, 2026 Dünya Kupası ve 2025 Afrika Uluslar Kupası elemelerinde de sahaya çıkmıştı.

Related Posts

Taşı, sopayı, silahı alan saldırıya geçti, ortalık savaş alanına döndü

Adana’da bazı dolmuş şoförleri, güzergahlarına dahil eden özel halk otobüslerine taş, sopa ve tabancayla saldırdı. Yaralananlar hastaneye sevk edilirken yaşanan saldırı anı kameralara yansıdı.

Yeni Yol Partisinin TBMM Başkan adayı belli oldu

Yeni Yol Partisi Grup Başkanvekili Selçuk Özdağ, Yeni Yol Partisinin TBMM Başkan adayının Samsun Milletvekili Mehmet Karaman olduğunu açıkladı.

YSK ‘yeniden yapılsın’ demişti… 3 ilde sandıklar kuruldu: Oy verme işlemi başladı

Çankırı, Kütahya ve Kırklareli’de yurttaşlar oy kullanmak üzere sandık başına gitti. Çankırı ve Kırklareli’de oylar, yeni muhtarlarını belirlemek için kullanılırken Kütahya’da ise ‘köyden mahalle statüsüne geçmek için’ atıldı.

Musk’ın gözü niye morardı

20 Ocak’tan bu yana yürüttüğü “Özel Devlet Çalışanı” görevinden ayrılması sebebiyle cuma günü ABD Başkanı Donald Trump ile Oval Ofis’te basın toplantısı düzenleyen dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk’ın sağ gözündeki morluk dikkat çekerken; Musk, 5 yaşındaki oğlu X’in gözüne yumruk attığını öne sürdü.

Üç kez ifade değiştirdi: İmamoğlu’nu suçladı, serbest kaldı

10 Nisan’da tutuklanan Beyaz İnşaat’ın hissedarlarından Seyfi Beyaz, etkin pişmanlık kapsamında ifade verdi. Beyaz ev hapsi şartıyla tahliye edildi.

Tekneden düşen Emirhan 3 gündür aranıyor

Adana’da 5 yakınıyla Seyhan Baraj Gölü’ne açılıp, kullandığı tekneden suya düşen Emirhan Gürbüz’ü (25) arama çalışmaları, 3’üncü günde sabahın erken saatlerinde yeniden başladı.