Güzel İzmir Hareketi’nin merkez üssü Şato oldu

İZMİR (İGFA)- İzmir Ballıkuyu’dan gelen anne ve çocukların ağırlandığı “Ballıkuyu – Küçük Varyantı Birlikte Tasarlıyoruz” Anne-Çocuk Katılımcı Tasarım Atölyesi çalışmasıyla İzmirliye açılan binada, katılımcılara hayallerini çizmeleri istendi. Hem anneler hem minikler mahallelerinde olmasını istediği yenilikleri Büyükşehir’in uzman ekibine aktardı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın katılımcı belediyecilik anlayışıyla kamusal alanları daha nitelikli ve güvenli hale getirmek için başlattığı Güzel İzmir Hareketi kapsamında Ballıkuyu’dan gelen vatandaşlar Varyant’taki Şato adıyla bilinen binada ağırlandı. Güzel İzmir Hareketi’nin merkez noktası olarak belirlenen Şato’nun bir kısmı kütüphane işlevini sürdürürken, daha önce konut olarak kullanılan kısmı katılımcı tasarım anlayışıyla etkinliklerin gerçekleşeceği bir merkeze dönüştürüldü.

Başkan Tugay da bölgede inceleme yapmıştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Egeşehir AŞ bünyesindeki Güzel İzmir Hareketi kapsamında geliştirilen, yurttaşların yaşadıkları bölgelerle ilgili talepleriyle kentin dört bir yanındaki kamusal alanların yeniden düzenlendiği Güzel İzmir Hareketi kapsamında yapılan “Ballıkuyu – Küçük Varyantı Birlikte Tasarlıyoruz” adlı atölye çalışmasına da Şato ev sahipliği yaptı. Çalışma Güzel İzmir Hareketi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı iş birliği ile gerçekleştirildi.
Başkan Dr. Cemil Tugay’ın da saha gezileri kapsamında gittiği Ballıkuyu’da vatandaşlarla yapılan görüşmelerde bölge için çocuk oyun alanı, spor ve park alanı talepleri öne çıkmıştı. Güzel İzmir Hareketi ekibi tarafından hazırlanan Anne-Çocuk Katılımcı Tasarım Atölyesi ile de bölgeden gelen minikler ve annelerine fikirleri soruldu. Atölye çalışmasında anne ve çocuklara hayallerini çizmesi ve harita üzerinde yer seçimi yapmaları istendi.

“Şato İzmirliye açıldı”
Güzel İzmir Hareketi Koordinatörü Esra Yılmaz Keskin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay öncülüğünde Güzel İzmir Hareketi’ni başlattıklarını, bu kapsamda birçok temaları olduğunu belirterek “Bunlardan birisi de Yaşayan Parklar. Başkanımız Ballıkuyu’ya gittiğinde vatandaşlarımız Küçük Varyant denilen bölgede park istediklerini bildirdiler. Biz de Ballıkuyu Küçük Varyant’ta park çalışmalarına başladık. Biz Güzel İzmir Hareketi olarak da kamusal alanlarda katılımcı tasarım yoluyla proje gerçekleştirmeyi önemsiyoruz. Yapacağımız parklarda öncelikli olarak kullanıcı olan çocuklarımızla atölye yapmak istedik. Anne-Çocuk Atölyesi yapmaya karar verdik. Şato binası aynı zamanda Güzel İzmir Hareketi’nin mahalleliyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek odalarıyla, aslında İzmirliyle katılımcı tasarımın yapılacağı alanlardan bir tanesi olacak. Başkanımız bu binanın bu şekilde kullanılmasını önemsiyor. Bu kapsamda da ilk atölyemizi Ballıkuyu’daki anne ve çocuklarımızla gerçekleştirdik” dedi.

Related Posts

Bağcılar’da tekstil fabrikasında yangın

Bağcılar’da, tekstil fabrikasında çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Ülkeyi ayağa kaldıran olay: 18 milyon lise mezunu okuma yazma bilmiyor

Pasifik Okyanusu’nun batısındaki coğrafyada konumlanan bir Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler’de vatandaşların arasında akıllara durgunluk veren bir haber yayıldı. 2019’dan 2024’e kadar 18 milyon Filipinli lise ve dengi okulundan mezun olan kişinin “işlevsel olarak okuma yazma bilmiyor” olarak kabul edildiğini ortaya koyan rapor ülkede bütün birimleri harekete geçirdi.

Cumhur İttifakı’na Mayıs anketinde baraj şoku!

Ser Araştırma Nisan 2025 anketini kamuoyu ile paylaştı. 2-5 Mayıs tarihlerinde yapılan ankette CHP birinci parti olurken MHP’nin yüzde 7’lik seçim barajının sınırında olduğu görüldü.

Son dakika… Pakistan ve Hindistan arasında gerilim tırmanıyor: Karşılıklı misilleme tehditleri geldi! Pakistan ordusunun sınırı geçtiği iddia edildi

Hindistan’ın 7 Mayıs gecesi Pakistan’a düzenlediği hava saldırısının ardından iki ülke arasındaki gerilim devam ediyor. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, geçtiğimiz gün ulusa seslenerek Hindistan’ın ‘saldırısının bedelini ödeyeceğini’ duyurdu. Yeni Delhi yönetimi ise Pakistan’ın saldırması durumunda bir kez daha komşu ülkenin topraklarını hedef alacaklarını kaydetti. Keşmir bölgesinde topçu ateşi başlatan Pakistan ordusu, sınırın bazı bölgelerinde Hindistan topraklarına girerek Hintli askerlerle çatışmaya girdi.

Son Dakika… Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ile görüşmek için Silivri’de!

Son dakika gelişmesi… CHP lideri Özgür Özel, tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile görüşmek için Silivri’ye geldi.

AKP’li belediyenin paraları kahve sunumlarına gitmiş

AKP’li Ahmet Cin’in yönettiği Pendik Belediyesi’nin 2024 yılı harcamalarının yeni detayları ortaya çıktı. Pendik Belediyesi’nin milyonlarca liraya 36 bin adet termos, 5 bin fincan seti ile 50 bin kahve seti ve tepsi aldığı ortaya çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir