Güzel İzmir Hareketi’nin merkez üssü Şato oldu

İZMİR (İGFA)- İzmir Ballıkuyu’dan gelen anne ve çocukların ağırlandığı “Ballıkuyu – Küçük Varyantı Birlikte Tasarlıyoruz” Anne-Çocuk Katılımcı Tasarım Atölyesi çalışmasıyla İzmirliye açılan binada, katılımcılara hayallerini çizmeleri istendi. Hem anneler hem minikler mahallelerinde olmasını istediği yenilikleri Büyükşehir’in uzman ekibine aktardı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın katılımcı belediyecilik anlayışıyla kamusal alanları daha nitelikli ve güvenli hale getirmek için başlattığı Güzel İzmir Hareketi kapsamında Ballıkuyu’dan gelen vatandaşlar Varyant’taki Şato adıyla bilinen binada ağırlandı. Güzel İzmir Hareketi’nin merkez noktası olarak belirlenen Şato’nun bir kısmı kütüphane işlevini sürdürürken, daha önce konut olarak kullanılan kısmı katılımcı tasarım anlayışıyla etkinliklerin gerçekleşeceği bir merkeze dönüştürüldü.

Başkan Tugay da bölgede inceleme yapmıştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Egeşehir AŞ bünyesindeki Güzel İzmir Hareketi kapsamında geliştirilen, yurttaşların yaşadıkları bölgelerle ilgili talepleriyle kentin dört bir yanındaki kamusal alanların yeniden düzenlendiği Güzel İzmir Hareketi kapsamında yapılan “Ballıkuyu – Küçük Varyantı Birlikte Tasarlıyoruz” adlı atölye çalışmasına da Şato ev sahipliği yaptı. Çalışma Güzel İzmir Hareketi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı iş birliği ile gerçekleştirildi.
Başkan Dr. Cemil Tugay’ın da saha gezileri kapsamında gittiği Ballıkuyu’da vatandaşlarla yapılan görüşmelerde bölge için çocuk oyun alanı, spor ve park alanı talepleri öne çıkmıştı. Güzel İzmir Hareketi ekibi tarafından hazırlanan Anne-Çocuk Katılımcı Tasarım Atölyesi ile de bölgeden gelen minikler ve annelerine fikirleri soruldu. Atölye çalışmasında anne ve çocuklara hayallerini çizmesi ve harita üzerinde yer seçimi yapmaları istendi.

“Şato İzmirliye açıldı”
Güzel İzmir Hareketi Koordinatörü Esra Yılmaz Keskin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay öncülüğünde Güzel İzmir Hareketi’ni başlattıklarını, bu kapsamda birçok temaları olduğunu belirterek “Bunlardan birisi de Yaşayan Parklar. Başkanımız Ballıkuyu’ya gittiğinde vatandaşlarımız Küçük Varyant denilen bölgede park istediklerini bildirdiler. Biz de Ballıkuyu Küçük Varyant’ta park çalışmalarına başladık. Biz Güzel İzmir Hareketi olarak da kamusal alanlarda katılımcı tasarım yoluyla proje gerçekleştirmeyi önemsiyoruz. Yapacağımız parklarda öncelikli olarak kullanıcı olan çocuklarımızla atölye yapmak istedik. Anne-Çocuk Atölyesi yapmaya karar verdik. Şato binası aynı zamanda Güzel İzmir Hareketi’nin mahalleliyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek odalarıyla, aslında İzmirliyle katılımcı tasarımın yapılacağı alanlardan bir tanesi olacak. Başkanımız bu binanın bu şekilde kullanılmasını önemsiyor. Bu kapsamda da ilk atölyemizi Ballıkuyu’daki anne ve çocuklarımızla gerçekleştirdik” dedi.

Related Posts

Fatma Zehra Kınık’ın ezerek öldürdüğü çocuğun babası şikayetini geri çekti!

Önceki Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir’in davasında Kınık’ın ölümüne neden olduğu 17 yaşındaki Batın Barlasçeki’nin babası Serdal Barlasçeki şikâyetini geri çekti.

Kabus dibimize kadar geldi: İstanbul ve İzmir’de de arttılar

Kene ısırması nedeniyle ölüm sayısı gün geçtikçe artarken İstanbul ve İzmir’de de görülmeye başlandı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Erkan Sevinç, “Her yerde bir iklim değişikliği var. O nedenle keneler her tarafta yaşamaya başladı. İzmir’de, İstanbul’da olmaması gereken kene var. Hatta İstanbul’da bu sene 7 bin tane kene vakası ihbar edilmiş. ‘Beni kene soktu’ deyip hastaneye müracaat eden insan sayısı oldukça fazla” dedi.

Manavgat Belediyesi operasyonunda yeni gelişme

Manavgat Belediyesi’ne yönelik operasyonlarda verilen ifadeler doğrultusunda iki kişi daha gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan-DEM Parti görüşmesi öncesi çok çarpıcı kulis

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile DEM Parti’nin İmralı heyeti arasındaki görüşme öncesinde, PKK’nın silah bırakma sürecine dair yeni detaylar gün yüzüne çıktı.

Teksas’ta can kaybı 51’e yükseldi: Yetkililere tepkiler büyüyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinin merkezini etkisi altına alan “felaket” boyutundaki yağışlar, eyaleti derin bir yasa boğdu. 6 Temmuz 2025 Cumartesi günü itibarıyla sel sularında hayatını kaybedenlerin sayısı 51’e yükselirken, bu …

MHP’li isimden dikkat çeken Bahçeli mesajı

MHP’li Yönter, Devlet Bahçeli’nin MHP Genel Başkanlığının 28. yılını kutladı.