Havada geniş çaplı araştırma: 3 gündür uçaklar ikaz veriyor

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Trafik Alarmı

Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen pilotlar uçağın radarından trafik ikazı aldılar.

Bu uyarı üzerine pilotlar durumu hava trafik kontrolörüne bildirdi. Yapılan deniz, hava ve kara kontrollerinde ise sistemde görülen trafik ikazının neden kaynaklandığı bulunamadı.

Pilotlar, denizde bir gemiden ya da drone’dan kaynaklanabileceğini belirttiği trafik ikazı durumuyla ilgili Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve diğer ekipler tarafından yapılan aramalarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Henüz netlik kazanmayan hafta sonu radarında görülen trafik ikazının sebebi üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Telsiz Konuşmaları

Pilot: “Son yaklaşmada 300 feetlerde bir trafik ikazı aldık, drone olabilir başka bir uçakta olabilir. Bilginize.”

Kule: “Efendim bugün sabahtan beri bütün uçaklar bu ikazı verdi. Yetkililere iletildi, denizden de aramalar yapılıyor. Ancak bir türlü bulunamadı.”

Kule: “Efendim, 2,5 saattir bununla uğraşıyoruz bizde, sizden önce de birçok trafik bunu ikaz etti, kıyı emniyetine de bildirdik. Muhtemelen deniz üzerinden bir gemiden olduğunu tahmin ediyoruz.”

Kule: “Bu arada bilginize sizden önceki trafikler, meydana yaklaşma hattında 2,5 mil civarında muhtemelen gemiden geldiğini tahmin ettikleri, bir trafik alarmı aldılar. Durumu gözlemledikten sonra rapor edebilir misiniz acaba.”

Pilot: “500 feet altımızda alçalan bir trafik görüyoruz, bizde tanımlanamayan bir trafik olarak görülüyor. Şu an 5 mil önümüzde, 5 milde bir trafik takip ediyoruz. Bir önceki uçuşumuzda da bu ikazı almıştık. “

Related Posts

İzmir operasyonunun ayrıntılarını CHP’li başkan Şenol Aslanoğlu anlattı: Odacıyı bile gözaltına almışlar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, operasyonun ayrıntılarını açıkladı. Aslanoğlu, “Ya ne diyeyim bilmiyorum, gözaltında odacı var! Odacı!” ifadelerini kullandı.

Ateşkes sonrası Hürmüz iddiası: ‘İran mayın döşemek için hazırlık yaptı’

İran’ın İsrail ile savaş devam ederken Basra Körfezi’nde gemilere deniz mayınları yüklediği, bunun Hürmüz’e mayın döşeme hazırlığı olduğu ileri sürüldü.

İsrail, 14 Filistinli esiri serbest bıraktı

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nden alıkoyduğu 14 Filistinli esiri aylarca tuttuktan sonra serbest bıraktı. Esirlerin, cezaevlerinde sistematik işkence ve kasıtlı tıbbi ihmal gibi uygulamalara maruz kaldıkları kaydedildi.

İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı

Türkiye güne, önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görev sürecini kapsayan operasyonla başladı. Hayatta olmayan bir kişi de gözaltı listesinde yer aldı.

Hatay ateş çemberinde: Yangın evlere sıçradı, tahliyeler başladı

Hatay’da orman yangını nedeniyle göz gözü görmüyor. İki gündür yangınlarla mücadele devam ederken yangın evlere sıçradı, Alahan tahliye ediliyor.

Bina sahibi ve yöneticilerini yakından ilgilendiriyor: Süre uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile mevcut binaların yangından korunma tedbirleri için süre 31 aralık 2025’e uzatıldı.