Hamas’tan İsrail’e Sana Havalimanı ve Hudeyde tepkisi: Amerika’nın siyasi ve askeri desteğiyle yapılan bariz bir saldırı

Hamas, İsrail’in Yemen’deki Hava Saldırılarına Tepki Gösterdi

Hamas, İsrail ordusunun Yemen’deki İran destekli Husilerin kontrolündeki Uluslararası Sana Havalimanı ve Hudeyde kentine düzenlediği hava saldırılarını kınayarak, bunu “Amerika’nın siyasi ve askeri desteğiyle yapılan bariz bir saldırı” olarak nitelendirdi. Hamas’tan yapılan açıklamada, “Yemen’e yönelik Siyonist saldırıyı kınıyoruz ve bunu işgal (İsrail) hükümetinin Washington ve bazı Batı başkentlerinin siyasi ve askeri desteğiyle Filistin halkımıza ve bölge halklarına karşı izlediği terör politikasının bir uzantısı olarak görüyoruz” denildi. Açıklamada, Husilerin tutumları ve “İsrail ile Batı’nın Yemen’e yönelik saldırılarının kendilerini Filistin halkına destek ve yardım sağlama yönündeki kararlarından caydırmayacağına dair” açıklamaları takdirle karşılandı. Hamas’ın açıklamasında, “İsrail’in kibri ve Filistin halkına ve Yemen’e karşı işlediği suçların, İsrail’in ihlallerine karşı koymak ve onu bölgeye ve halkına yönelik kontrol ve boyun eğdirme illüzyonlarından caydırmak için sağlam bir Arap ve İslami dayanışma ve birlik duruşu sergilemeyi gerektirdiği” aktarıldı. İsrail ordusunun, Yemen’deki İran destekli Husilerin kontrolündeki Uluslararası Sana Havalimanı ve Hudeyde kentine düzenlediği hava saldırılarında 4 kişi hayatını kaybetmiş, 21 kişi yaralanmıştı. (AA)

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Kurban pazarından kaçan boğa ortalığı birbirine kattı: O anlar kamerada

İstanbul’da kurban pazarından kaçan boğa ortalığı birbirine kattı

Trump’tan ortalığı karıştıracak Elon Musk açıklaması!

Ayrıntılar birazdan…

Numan Kurtulmuş TBMM Genel Sekreteri’ni görevden aldı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun’u görevden aldı. Kurtulmuş’un 28. Yasama Yılı’nın ikinci döneminde idari kadroda geniş kapsamlı değişiklik yapacağı öne sürüldü.

Erdoğan’dan bayram mesajında ‘CHP’ yorumu: ‘Üzüntü duyuyoruz, yanlışta ısrar son bulmalı’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı mesajında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ‘bayramlaşma’ çağrısı yaptı. Erdoğan, “Ana muhalefetin kimseyle bayramlaşmayan parti haline gelmesinden duyduğumuz üzüntüyü de ifade etmek isterim” dedi.

142 yıllık Şark treni yarın kalkıyor: Paris’e en ucuz bilet 934 bin TL

1883 yılında ilk seyahatini gerçekleştiren tarihi ‘Orient Express'(Şark Ekspresi), 64 yolcusuyla birlikte İstanbul’a ulaştı. Yarın geri dönüş yolculuğuna başlayacak trende biletler yaklaşık 933 bin TL’den başlayıp 3.35 milyon TL’ye kadar gidiyor.

Muharrem İnce İmamoğlu’nun mesajını paylaştı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Silivri’de tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. İnce, görüşme sonrası İmamoğlu’nun mesajını paylaştı.