Memurların 2025 yılı yemek bedelleri belirlendi

Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği Resmi Gazete’de Yayımlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığınca oluşturulan Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği, Resmi Gazete’de duyuruldu.

Yayımlanan Tebliğ ile, 2025 yılında öğle yemeği hizmetinden yararlanacak memurlar ve sözleşmeli personelin minimum yemek bedellerine ilişkin detaylar belirlendi.

Buna göre, yemeğin gerektirdiği masraflar, yemek giderlerinin Ankara, İstanbul ve İzmir için üçte ikisini, diğer iller için ise yarısını geçmeyecek şekilde kurum bütçeleriyle karşılanacak. Bütçeden karşılanamayan bölüm personelden tahsil edilecek.

15 Ocak 2025’ten 14 Ocak 2026’ya kadar öğle yemeği servisinden yararlanacak memurlardan günlük 10,25 lira ile 41,80 lira arasında ücret alınacak. Sözleşmeli personel de aldıkları maaşa göre günlük 12,47 lira ile 49,97 lira arasında öğle yemeği bedeli ödeyecek.

Ek göstergesi 600’e kadar olan memurlardan günlük öğle yemeği ücreti 10,25 lira, 1700’e kadar olanlardan 17,42 lira, 2 bin 800’e kadar olanlardan 21,64 lira, 4 bin 200’e kadar olanlardan 28,04 lira, 5 bin 400’e kadar olanlardan 37,34 lira ve 5 bin 400 üzeri olanlardan 41,80 lira olarak tahsil edilecek.

Sözleşmeli personelin aylık brüt sözleşme ücreti 26 bin 480 liraya kadar olanlardan günlük 12,47 lira, 44 bin 700 liraya kadar olanlardan günlük 21,64 lira, 61 bin 750 liraya kadar olanlardan günlük 39,27 lira ve 61 bin 750 liranın üzerinde olanlardan günlük 49,97 lira yemek bedeli alınacak.

Kuruluşlar, personelin statüsü, görevin niteliği, yemek maliyetleri ve servisin kalitesi gibi faktörleri göz önünde bulundurarak belirtilen ücretlerin üzerinde yemek bedeli belirleme hakkına sahiptirler.

Yayınlanan Tebliğ, 15 Ocak’ta yürürlüğe girecek.

 

Related Posts

İstanbul Havalimanı Londra’yı geçti

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA havalimanının istatistiklerini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre İstanbul Havalimanı’nda geliş seferiyle 134 bin 750, gidiş seferiyle ise 137 bin 86 yolcu seyahat etti. Havalimanı, 25 Temmuz’da toplam 271 bin 836 …

Emeklilere ödeme başladı: Zamlı maaşınızı e-Devlet’ten hemen kontrol edin

Bağ-Kur emeklileri, Temmuz ayı itibarıyla artış gösteren maaşlarını ve zam farklarını almaya hazırlanıyor. Ödemeler, 25-28 Temmuz tarihleri arasında tahsis numarasının son hanesine göre hesaplara yatırılacak.

Ülküköy Göleti Kuruma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Mudanya’daki Ülküköy Göleti, iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle sulama ihtiyacını karşılayamıyor.

Vodafone Business ile Hızlı Servis Markalarına Dijital Dönüşüm

Vodafone Business, PizzaLazza ve Saloon Burger’in dijitalleşme süreçlerine katkı sağladı.

Gıda devi, grup şirketleriyle iflasın eşiğinde: Mahkemeden karar çıktı…

Türkiye’de oyuncaklı şeker sektörünün öncü firmalarında Global Gıda ve iki grup şirketi hakkında 1 yıl süreyle kesin mühlet kararı verildi.

Tamir Edilen Biçerdöver Yandı

Etili köyünde tamir sırasında bir biçerdöver alev aldı; yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.